Kétféle Shamannal, Reno-ellenszerrel készülnek a profik a vb-selejtezőre

Kétféle Shamannal, Reno-ellenszerrel készülnek a profik a vb-selejtezőre

Hétvégén eldől, kik utazhatnak az egyes régiókból a Winter Championshipre - a profik paklilistáiból szemezgettünk!

Alig néhány nap van már csak hátra az új Hearthstone-szezon eddigi legfontosabb hétvégéjéig, hiszen szombaton és vasárnap rendezik a Winter Playoffot, ahol eldől, hogy az egyes régiókból melyik négy-négy játékos utazhat majd márciusban a Bahamákra, a világbajnokság előszobájának tekinthető Winter Championshipre.

Nem akárhol rendezik az év első nagy Hearthstone versenyét

A világ legjobbjai a Bahama-szigeteken vívhatják ki a kijutást a következő világbajnokságra.

A selejtezőkre a hét elejéig kellett leadni a paklilistákat, a határidő lejártával pedig több ismert profi is megosztotta deckjeit a nagyközönséggel - ezekből szemezgettünk most!

Amire számítani lehetett: a Shaman ott figyel mindenkinél. A használt variánst tekintve azonban már megoszlanak a választások, hiszen nem mindenki az Aggro verziót hozza - a szintén egyre népszerűbbé váló, Jade vonalra felhúzott Midrange változat is szerepel több lineupban is.

A másik class, amely ott van mind a hat vizsgált játékosnál a Mage, ami nem meglepő, hiszen a Reno Mage a jelenlegi versenymeta egyik alappillérének számít. Az már annál inkább, hogy a brit játékos, GreenSheep nem az egylapos verzió mellett döntött, hanem a mostanság elfeledett Tempo változat mellett.

Úgy tűnik emellett, hogy Pirate Warriorból és Miracle Rogue-ból sem lesz hiány, utóbbi kapcsán pedig megfigyelhető egy édekes tendencia. A lenti decklisták közül ugyanis mindegyikben szerepel a Beneath the Grounds, amivel a Reno deckeket igyekeznek counterelni a Miracle Rogue-ok, besütve Kazakus és Reno Jackson képességét.

Az említett paklikon kívül Reno Lock, Dragon Warrior és Pirate Rogue is szerepel a lineupokban - íme Thijs, Sjow, Neirea, ShtanUdachi, Orange és Greensheep listái.

Thijs
Reno Mage, Aggro Shaman, Pirate Warrior, Reno Warlock

Sjow
Reno Mage, Miracle Rogue, Aggro Shaman, Pirate Warrior

Neirea
Reno Mage, Miracle Rogue, Aggro Shaman, Pirate Warrior

ShtanUdachi
Jade Shaman, Miracle Rogue, Reno Warlock, Reno Mage

Orange
Jade Shaman, Dragon Warrior, Reno Warlock, Reno Mage

Greensheep
Jade Shaman, Pirate Warrior, Pirate Rogue, Tempo Mage

A hétvégi Winter Playoffon két magyar játékosnak szurkolhatunk majd exigo és ChaiNCalleR személyében, pénteken sem maradunk azonban Hearthstone-esemény nélkül, hiszen ekkor tartják a Tavern Hero döntőt, ahol szintén két magyar játékos (Huby és FrischRuben) érdekelt. Nekik az európai Tavern Hero győztesekkel (köztük a fent is szereplő Orange-dzsal) kell megküzdeniük a Top 8-ba kerülésért - ennyien szerezhetnek még beülőt a hétvégi vb-előselejtezőre.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!