Nagy fába vágta a fejszét a Psyonix - idén bekeményít a Rocket League

Nagy fába vágta a fejszét a Psyonix - idén bekeményít a Rocket League

Több tornát és nagyobb nyereményalapot ígér a Psyonix, csak bele ne szakadjanak.

A Psyonix ebben az évben magasra teszi a lécet. A terveik szerint fenekestől akarják felforgatni az egész Rocket League esport világot és idén be akarnak kerülni a nagyok közé. Ehhez az első lépést nemsokára meg is teszik, hiszen ahogy arról már írtunk tegnap, márciusban indul a Rocket League Championship Series harmadik szezonja, ahol nem kevesebb, mint 300.000 dollár van a nyereményalapban, ami azért már egy elég csinos kis összeg.

300.000 dollárral jön a Rocket League CS 3. szezonja!

Ha mindenki végzett a verda tuningolásával és a nitro tartály is tele van, akkor jöhet a rakéta autók versenyének harmadik felvonása.

De ez így magában nem elég. Egy-egy nagyobb verseny ma már szinte kötelezettség, ha egy játék esportként akar érvényesülni. Amit a készítők ezen kívül raknak hozzá az egészhez, az az igazán fontos. Példának lássuk a League of Legends-et. Ott van a Worlds vagy az MSI, amik nagy versenyek, hatalmas nyereményekkel. Viszont emellett ott vannak a ligák, amik egész évben pörögnek és hétről-hétre milliókat ültetnek a képernyők elé. Vagy ott van a CS:GO, a legfontosabb állomások a Major tornák, de emellett van ELEAGUE, ECS, DH és persze megszámlálhatatlan kisebb-nagyobb verseny. Tehát kell a plusz, nem elég megelégedni egy dologgal.

De ezt a Psyonix is jól tudja, úgyhogy a 2017-es terveiket úgy alakították, hogy megpróbáljanak az esport világon belül szinte mindenhol megjelenni, lássunk mit is terveznek pontosan:

  • Kezdésnek ebben az évben nagyjából 1 millió dollár pénznyereményt helyeztek kilátásba a különböző versenyeken, ebben benne van az RLCS is
  • A Twitch-en minden héten rendszeres adásokkal jelentkezik az RLCS
  • Indul a Rocket League egyetemi bajnokság
  • A Psyonix ellátogat olyan expókra is, mint a PAX vagy az SXSW, hogy ott mutassák be a játék újdonságait időről-időre
  • Érkeznek a jótékonysági versenyek, különleges vendégekkel
  • Lesz Rocket League bajnokság a nagyobb játékos rendezvényeken, pl. IEM
  • Európában, Amerikában és az ausztrál régióban heti rendszerességgel rendeznek majd hivatalos bajnokságokat
  • A konzol játékosok is kapnak versenyeket
  • Az RLCS honlapja teljesen átalakul és megújul
  • A játékon belül folytatódnak a fejlesztések, amelyek az egészet még inkább az esportok felé terelik

Ez azért nem kis bevásárló lista. Ha ebből minden megvalósul, akkor a Rocket League tényleg bekerülhet a legnagyobbak közé. De ha csak a fele megvalósul, a rajongók már akkor is örülhetnek. Ezzel együtt, látva a terveket, remélhetőleg a Psyonix nem vállalta túl magát és a rakétaautókból sohasem fogy ki a benzin.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!