Jól indult a THR idei éve a Winter Cup-on

Jól indult a THR idei éve a Winter Cup-on

Deja vu-val indult az idei versenyszezon, mivel a döntőben megint a THR és a WiLD nézett farkasszemet, mint a tavalyi évben oly sokszor.

Szombaton délután 15 órakor kezdetét vette az első LoL-os Esport1 Winter Cup, amire majdnem 100 csapat nevezett, hol teljesen, hol hiányosan, de a lényeg, hogy hatalmas volt az érdeklődés. Nem véletlenül, hiszen a MEB-et követően történt roster change-ek után, ez volt az első lehetősége a csapatoknak, hogy összemérjék tudásukat.

Minden hely elkelt az Esport1 Winter Cup-ra!

Hatalmas érdeklődést mutattatok a kupa iránt, megvan már mind a 64 csapat, de még mindig jönnek újak.

A mezőnyben képviseltette magát a legtöbb nagy gárda, gondolunk itt a tavalyi MEB résztvevőkre (THR, WiLD, WSE, Rift), illetve a myRevenge-re, One Piece Esports, Phoenix Reborn stb. így az amatőrök mellett a profi szcéna is képviseltette magát. Talán nem meglepő, hogy a verseny vége fele, már leginkább ismert csapatok mérkőzéseit nézhettük a Magyar EsportTV csatornáján, ahol a  kommentárt az eddig megszokott Garyan & Aioween páros mellett Zsozéatya szolgáltatta.

A hatalmas érdeklődésre valamint a szűkös időre való tekintettel az online kupa Bo1-ek sorozata volt, leszámítva a döntőt ahol már egy Bo3 keretein belül kellett megküzdenie a tavalyi két óriásnak, azaz a THR-nek és  WiLD-nak.

Mint láthatjátok az ábrából is, 2:0-ra sikerült a győzelmet elhozniuk a THR-es srácoknak, akik eddig dzsungeles nélkül voltak. Beugróként Benji érkezett egyenesen a myRevenge-ből, aki köztudottan szerződtetett játékos, ráadásul rendszeres havi fizetéssel. Ha figyelembe vesszük, hogy a myR is indult a bajnokságon, felmerülhet néhány kérdés a csere okát illetően, főleg a szerződés fényében, ami még egy ideig nem jár le, mivel így igencsak nehéz lenne az egyébként jól teljesítő Benjit átcsábítani THR-hez.

A két mérkőzés egyébként egész izgalmasra sikeredett, nem adták könnyen magukat a WiLD-osok, akik szintén egy új erdésszel, Domee-vel játszottak. Az első meccs nem volt egyoldalúnak mondható, de mégis végig lehetett érezni a THR előnyét, amit nem igazán tudtak visszahozni ADM-ék. Domee Lee Sin-je valahogy nem volt az igazi, ezzel szemben Benji Elise-e dominálni tudott szinte végig.

A második mérkőzés már valamivel egyoldalúbb volt a THR javára, Adm Vel'Koz választása ezúttal nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de úgy összességében is minden ösvényen a THR tudott jobban megindulni és a meccs elején kialakuló előnyt ezúttal se tudtál ledolgozni a WiLD oldaláról. 

Az első helyet érő 75.000 Ft-ot, a fejenkénti 6400 RP-t és Diadalmas Ryze kinézetet a Team Horizon Reapers csapata nyerte, második helyen a WiLD.CoolerMaster Multigaming végzett és volt egy bronzmérkőzés is a Rift Esports valamint a myRevenge között, amit végült a Riftesek zsebeltek be.

Szerencsére a battlefy folyamatosan gyűjtötte a statisztikákat a mérkőzésekről, ezeket osztanánk meg, amiből kiderül pl., hogy Kubunak volt a legjobb KDA-ja, csapat szinten pedig a Riftnek, LeBlanc volt a legtöbbet tiltott karakter, Jhin pedig a legtöbbet választott és van még egy-két érdekes adat, amire érdemes ránézni.

Nektek, hogy tetszett a kupa illetve a döntő? Szívesen néznétek vagy akár vennétek részt egy újabb Esport1-es kupán?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!