Ilyen még nem volt idehaza: a THR kivásárolta Benjit a myRevengeből

Ilyen még nem volt idehaza: a THR kivásárolta Benjit a myRevengeből

Régóta áll a bál a THR dzsungeles kiléte tájékán, ám úgy néz ki, most végre pontot tesznek az i-re, Benji jöhet erdészként.

Ilyenre még nem volt példa Magyarországon. Már eleve az is ritkaság számba megy, hogy egy magyar játékos hivatalos szerződéssel és havi fix fizetéssel rendelkezzen, pusztán azért, mert játszik a LoL-lal és természetesen részt vesz versenyeken, valahogy így működik nyugaton is.

Ezt a ritka helyzetet sikerült elérnie a myRevenge LoL csapatának, ugyanis tavaly novemberben az akkori csapattagok (Frather, Benji, Robusto, Exworm és Geller) aláírták a szerződést mind az öten, ami egyben azt is jelentette, hogy elkötelezik magukat egy bizonyos időre a csapat mellett. Ez itthon még elég ismeretlen fogalom, mivel a játékosok szabadon jönnek mennek, anyagi háttér vagy felelősség igencsak ritka még mostanában is, lévén a legtöbb csapat nem tud állandó fizetést adni. Ez persze azt is jelenti, hogy nagyon marasztalni, vagy felelősségre vonni se tudják a játékosokat, az egész rendszer mondhatni bizalmi alapra épül.

Ez a bizalom meginogni látszott hétvégén, amikor kirobbant a nagy "botrány", amit leginkább a THR lövésze Joe interjúja váltott ki. Az említett interjúban elég kemény kritikát fogalmazott meg több volt és jelenlegi csapattársával szemben. A jelenlegiek ha csak név nélkül is de szintén megkapták a magukét. Nem maradhattak el a válaszok sem, többen a szívükre vették, jogosan vagy nem jogosan, azt mindenki döntse el saját maga, de témában kifejtette véleményét LittlePwny (volt support) és bluerzor (volt dzsungeles) is, sőt még a csapat volt managere Murzsa 'Debate' Norbert is egy cirka 40 perces videóban.

Kiborult a THR bili: élet (?) a legjobb magyar LoL csapat színfalai mögött

Hodi | 17/02/11 08:44 Az átigazolási szezon úgy néz ki nem csak külföldön, de itthon is drámákkal jár, az alany pedig ezúttal Magyarország 2016-ban legeredményesebb csapata, a Team Horizon Reapers. A balhé péntek este robbant ki egy, a GameStar oldalán megjelent cikk kapcsán, ahol a csapat lövésze, Ligeti " Joe" Péter kiteregette a szennyest az elmúlt pár hónap történései kapcsán.

Mindezek után talán még nagyobb szenzáció, hogy a THR megvásárolja Benjit a myRevengetől, mivel ilyenre még egyáltalán nem volt példa, főleg nem úgy, hogy egy szervezet pénzért vásároljon ki egy másik szerződött játékost egy másik klubból. Ha a jelenlegi példánál maradunk, az összeg sem potom, mivel több száz ezer forintról beszélünk és máris kicsit érthetőbb az, hogy Benji miért játszott már hétvégén a THR-nél az Esport1 Winter Cup során.

Ez egyúttal precedenst teremt a hivatalos átigazolásoknak hazánkban és bár a vásárlás konkrét összege nem tudott, mi is csak a nagyságrendről tudunk, ez egy kicsit be is árazza a magyar játékosokat a jövőre nézve. Ettől függetlenül érdekes kérdés, hogy mi vihet rá egy szerződött fizetéssel rendelkező játékost arra, hogy elhagyja a biztos helyét és átmenjen egy olyan csapathoz, ami tavaly jobban teljesített, de hasonló biztos anyagi háttérrel vagy állandó anyagi támogatással legjobb tudomásunk szerint nem rendelkezik. 

Az időzítés maga is elég érdekesen alakult, mivel pont az említett THR botrány közepén lépett be Benji és bár az online kupasorozat alatt nem láttunk bele a THR belső kommunikációjába, az elmúlt napok eseményei után aligha lehetett nyugodt. Ez persze azt is jelenti, hogy a myRevenge elveszti dzsungelesét, hétvégén már volt egy beugrójuk Benji helyett Xani személyében, arról még nem tudni pontosat, hogy ő marad is, vagy csak ideiglenes megoldás volt.

Kíváncsian várjuk, egyrészt, hogy Benji továbbra is úgy teljesít majd az új csapatánál, mint a hétvégén, illetve, hogy ez milyen hatással lehet majd a hazai játékospiacra. Lesznek-e hasonló helyzetek a jövőben, vagy ez csak egy egyszeri alkalom, meglepődnénk, ha az utóbbi lenne...

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!