ANX Likkrit: Nem tudtunk kivel gyakorolni a vb előtt, úgyhogy csak WoWoztunk és lazultunk

ANX Likkrit: Nem tudtunk kivel gyakorolni a vb előtt, úgyhogy csak WoWoztunk és lazultunk

Brand supportjáról lett híres, na meg arról, hogy a ROX Tigers csak supportokat bannolt ellene. A Dot Esportsnak nyilatkozott az orosz jézus, Likkrit, miután csapata, az ANX történelmet írt és továbbjutott a csoportjából.

Tipikusan az esélytelenek nyugalmával érkezett az orosz bajnok Albus Nox Luna a Worlds-re, 0-6-ra számítva, mégis rácáfoltak minden elvárásra és történelmet írtak. Elsőként foglalták el helyüket a biztos top 8 között, miután a koreai bajnokot, a ROX-ot és és az észak amerikai Counter Logic Gaming-et is legyőzték. Eközben a relatív ismeretlenségből közönségkedvenccé nőtte ki magát a csapat támogató játékosa, Kirill „Likkrit” Malofeev. A példamutató hozzáállása, és motivációs beszédei elnyerték a rajongók tetszését, a nemzetközi világban az új messiásként emlegetik a kinézete miatt.

A Dot Esports ült le vele interjút készíteni a gyakorlási szokásaikról, hogy kezdte el a játékot, és hogy mi a véleménye az újdonsült népszerűségéről.

Hogyan kerültél a League of Legends világába eredetileg? Mi a sztorid?

Régebben World of Warcraftot játszottam a guild társaimmal. Egyikük megmutatta a League of Legends-et, én meg úgy voltam vele, hogy „ez mi a s**r, nem tetszik ez a játék”, aztán hagytam is vagy két évig. Aztán mikor a WoW kissé kezdett untatni, ténylegesen adtam egy esélyt magamnak és a kompetitív LoL-nak, két hónap alatt Gold V-ből Diamond I-be jutottam.

Milyen az esport fogadtatása Oroszországban? Lenézik, vagy elfogadják? Milyen az esport körüli légkör felétek?

Oroszországban nem sok embert érdekel az esport. Nem elég közismert még, és ha kifejezetten a League of Legends-ről beszélünk, akkor még kevésbé érdekeltek. Más a hozzáállás az esporthoz itt nálunk. Ha például az én családomat vesszük alapul, ők nem szeretik az esportot, de ettől függetlenül támogatnak. Ha a fiad vagy a testvéred a világbajnokságon vesz részt, azért az büszkeséggel tölt el.

Más játékokban is szereztél tapasztalatot, mint például a DotA vagy a Counter-Strike?

Nem jutottam el se semi-pro, sem kompetitív szintre, de rengeteget játszottam a World of Warcrafttal, ami nagyon sokat tanított nekem az önfegyelemről, tryhardolásról, szóval úgy gondolom, ez volt az első felkészülésem [a versenyszerű LoL-ra].


Kép: Twitter

Pár amerikai csapat nagyon szókimondó volt azt illetően, hogy mennyire sok időt kell gyakorolniuk, ti viszont pihenéssel és WoWozással készültetek a VB-re. Napi átlag hány órát gyakoroltok?

Ez minden csapattagnál más mennyiséget jelent, de átlagosan 5-6 óra csapatszintű gyakorlás, majd ezután még ugyanennyi soloQ meg szokott lenni naponta.

Hallhattunk olyan pletykákról, miszerint a VB előtt nem igazán találtatok gyakorlópartnert (csapatot). Volt bármi lehetőségetek edzeni? Hogy nézett ki a felkészülésetek?

Volt pár gyakorló meccsünk. Mondjuk kettő két hét alatt, és azok sem voltak igazán a VB szintjéhez mérhetőek. Így nem is nevezném őket igazán gyakorló meccseknek. Leginkább a World of Warcrafttal játszottunk. Smurf, én és egy páran a csapatból leginkább pihenéssel töltöttük az időnket, és a győzelemre azzal készültünk, hogy kiürítettük a fejünket.

Szóval a készülésetek nagyjából annyiból állt, hogy más játékokkal játszottatok stresszlevezetés céljából?

Lényegében igen.

Ki volt az a két csapat, akik ellen gyakorló meccset játszottatok?

A Milleniummal és a Baskoniával játszottunk. A Baskonia benne van a spanyol top 3-ban, a Millenium pedig az európai Challenger csapatok közül a top 4-ben.

Nagyon neccesen jutott be a csapatod a VB-re, éppen hogy legyőztétek a Lyon Gaminget ezért a helyért. Mi változott azóta, aminek köszönhetően még a ROX-ot is le tudtátok győzni?

Igazából semmi nem változott. Megpróbáltunk a lehető legtöbbet fejlődni, és közben egy kicsit kikapcsolódni is. Lévén, hogy a Wildcard régióból érkeztünk, nagyon fáradtak voltunk, szóval nem volt könnyű. Ha erről a régióról beszélünk, ott esélyesként indultunk, itt pedig az esélytelenek nyugalmával. Az utóbbi sokkal egyszerűbb.

Kifejezetten ellened irányuló tiltások is voltak Brand és Tahm Kench személyében. Milyen érzés, amikor a te konkrét hőseidet tiltják ki?

Nincs különösebb bajom vele, mert amikor egy hőst tiltasz, akkor azt nem csak az ellenféltől, hanem magadtól is elveszed. Brand és Tahm Kench elég jó solo que választások. Ha valaki kitiltja előlem Brandet, akkor elvesznek tőlünk egy hőst, tehát ez egy jó tiltás. Ugyanakkor, a csapatom sokkal kényelmesebb választásokhoz jut ezáltal.

Vannak olyan játékosok, akikre felnézel, vagy akiket követsz, hogy tanulhass tőlük?

Igazából elég nehéz dolgom van most itt a VB-n, szerintem Gorilla (Kang „Gorilla” Beom-hyeon, ROX Tigers támogatója) a legjobb, vagy legalábbis az egyik legjobb támogató játékos ezen a versenyen. Ő szerintem több hőssel is jobban játszik, mint én, de nem igazán látom, hogy hogyan tudnék tőle tanulni.

A népszerűséged egyszerűen az egekbe szállt, mióta itt vagy a VB-n, a Twitter követőid száma több mint megháromszorozódott. Hogyan tervezed hasznosítani ezt az újdonsült hírnevet?

Nem igazán tudom. Több mint egy éve streamelek, de még mindig nem lehet támogatásokat küldeni nekem, mert kikapcsoltam azokat. Olyan streamer szeretnék lenni, aki leginkább a saját örömére streamel és nem a nézőközönség kegyeiért. Szerintem, ha valamiből ténylegesen anyagi hasznot szeretnénk húzni, netán a szakmánkká tenni, hogy még többet keressünk vele, ahhoz nagyon komolyan kell venni a dolgot. És ha már rólam beszélünk, mint streamer, annyira nem veszem komolyan.

Tervezel hosszabb távon foglalkozni a LoL-al? Gondolsz egyáltalán ilyen szinten a jövődre?

Ez egy csodálatos kaland számomra, nagyon szeretem. De vannak más világok is, amiket szeretnék felfedezni. Az első az lenne, hogy befejezném az egyetemet, amit az esport karrier miatt hagytam ott.

Van bármi más, amit szeretnél elmondani a rajongóidnak, vagy a közösség tagjainak?

Csak a köszönetemet szeretném kifejezni mindenkinek, aki támogat minket, köztük engem is személyesen, mert ez nagyon fontos szerintem. Ennyi lenne.

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!