10 hasznos konzol parancs, amitől jobb lehetsz a játékban - VIDEÓ

10 hasznos konzol parancs, amitől jobb lehetsz a játékban - VIDEÓ

A precíz beállítások és a nyers skill mellett találkozhatunk olyan helyzettel a játékon belül, amikor csalás nélkül nyerhetünk egy kis előnyt az ellenféllel szemben.

A precíz beállítások, szuper perifériák és a nyers skill mellett találkozhatunk olyan helyzettel amikor mindez még mindig nem elég. Hogyan találod meg például a füstben a bombát? Hogy dobd a neten látott gránátokat tökéletesen?

Mutatunk 10 játékon belüli trükköt, amivel csalás nélkül nyerhetünk egy kis előnyt az ellenféllel szemben:

mat_monitorgamma 1.6

Világosabbá teszi a képernyőt a normál esetben sötétebb beállításhoz képest, így sokkal jobban láthatunk majd a fekete textúráknál és a sötét pályarészeken.

cl_use_opens_buy_menu 0

A use gomb nem nyitja meg nekünk a buy menüt, így a kör elején nekünk dobott fegyvert könnyebben felvehetjük a use gomb használatával.

bind shift "+speed; r_cleardecals"

Egyetlen gomb megnyomásával eltüntethetjük a falról az odafröccsent vérfoltokat, amivel a világosításhoz hasonló előnyt nyerhetünk, jobban láthatjuk az ellenfelet, ha esetleg pont a vérfolt előtt állna.

bindtoggle g gameinstructor_enable

A játék tanító modulját kapcsolja be, melynek hasznos funkciója, hogy pontosan mutathatja, hol található a terrorok által élesített C4, akár füstön belül is. Kiírja azt is, mikor értünk elég közel ahhoz, hogy már nyomhatjuk a defuse-t, így könnyebb lesz a smoke-on belüli ninja!

cl_radar_always_centered 0; cl_radar_scale 0.6

Kivesz minket a radar közepéről és a méretet is csökkenti picit, ezáltal sokkal többet láthatunk majd abból, mi történik a pálya egyéb részein: hol van pontosan egy-egy ellenfél, hol esett a bomba, hol helyezkednek társaink.

bind j +jumpthrow; alias +jumpthrow "+jump; -attack"; alias -jumpthrow -jump

A tipikus jumpthrow parancs, egyszerűen kötelező. Rengeteg neten látott füst így dobható a leghatékonyabban, ennek a parancsnak köszönhetően a játék szó szerint eldobja helyetted a kívánt gránátot, ráadásul tökéletes módon. Hivatalos ligákon és versenyeken tiltott, csak MM-re ajánlott srácok!

bind f3 "buy flashbang; buy smokegrenade; buy hegrenade; buy flashbang"

Egyetlen gombnak köszönhetően megveszi a kör elején szükséges összes gránátot. Vigyázat, a példában nincs benne a Molotov, ami azért egy flashbang vagy egy HEG helyett simán befér, ennek megfelelően át kell írni a parancsot! Természetesen más F-es billentyűt is betehetünk F3 helyett, illetve más fegyvereket, illetve kombinációkat is beállíthatunk. Sokaknál megszokott az F1 használata fullbuy-ként: AK-47 + nagykevó + gránátok.

snd_headphone_pan_exponent 2

Külön hangot ad a fejlövésnek, így falon keresztül is tudni fogod, mikor osztod ki a hediket.

bindtoggle t cl_righthand

Jobb és bal kéz között váltogatja a fegyvert, egyes szögeknél segítséget nyújthat a sarkokon történő benézéshez, életet menthet.

cl_disablefreezecam 1

Kiveszi a téged lelövő játékosra rögzített kameraképet, ezáltal a halálod után még látni fogod egy nagyon rövid ideig, merre ment az ellenfél, és infózhatod társaidnak, a könnyebb válaszfrag érdekében.

A parancsokat megnézheted működés közben videón is, íme egyben az összes parancs, és játékon belüli hatásuk!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!