BOT invázó a CS:GO lobbikban, hackerek a háttérben

Hacker botrány van kialakulóban a Counter-Strike világában, összeszedtük, hogy egyelőre mit tudunk az esetről!

Hihetetlen probléma ütötte fel a fejét a tegnap CS:GO-ban, melyről reddit posztban számolnak be az emberek és úgy tűnik, hogy egyre nagyobbra dagad a botrány. 

Azok a játékosok, akik az említett posztban megszólalnak: már tegnap este óta találkoztak egy furcsa anomáliával a játékon belül, miszerint BOT-ok jelennek meg a játék saját meccskereső lobbijában és nem lehet tőlük megszabadulni! Ráadásul a leírások szerint a lobbiba érkezve duplikálódnak is és a szintjük ezzel arányosan nő. Ráadásként rengeteg MM győzelmük van és általában a TedRedPhox.xyz vagy a gerbal1337.xyz névre hallgatnak.

Van, ahol még ennél is furcsább dolgok zajlanak és a beérkező BOT a lobbi játékosainak rangját is lejjebb viszi, parancsszóra! Így járt többek között a híres francia YouTuber/streamer is, HOUNGOUNGAGNE. A videón látható, ahogy LEM és Supreme rangú társai azonnal derankolnak, amint beírja a !s1 parancsot és megérkezik a BOT. Ezután különböző parancsokkal tudja a lobbi vezetője állítani a rangokat és "irányítani" a BOT-ot, majd megszabadulni tőle.

Elméletben a BOT-ok elkerülhetőek, ha beállítjuk a játékban, hogy a barátaink is csak meghívóval tudjanak csatlakozni majd újraindítjuk a játékot, de ez sem oldja meg véglegesen a problémát. Volt akinek bejött, volt akinek nem, szóval egy próbát megér, de ez nem 100%-os és hosszútávú megoldás! Egy észrevétel szerint a BOT-oknak több verziója is van, azonos névvel, de más profilképpel. Az egyik hozzászóló szerint egyelőre úgy kerülhetőek el hosszútávon, ha több lobbit is készítünk egymás után és mindannyian blokkoljuk a kommunikációt velük, így később nem tudnak visszajönni.

Volt rá példa, hogy a lobbiba érkező BOT egy üzenetet adott át a játékosoknak, ez alapján sokan hackereket vélnek a dolog mögött, akik demonstrálnak a Valve ellen, hogy a fejlesztő/kiadó gárda javítsa meg a játék hibáit és a VAC-ot. Állítólag az egész egy kezdeményezésből indulhatott, miszerint egy teljes napig senki se játsszon a játékkal, azaz a játékosok bojkottálják azt, ezzel felhívva a figyelmet a problémákra. Ám a hagyományos kampány játékszabályait megkerülő, kényszerű pihenőnek nem mindenki örül, sőt valójában senki sem. 

Egyelőre hivatalos megoldás vagy állásfoglalás nincs az ügyben, csak fórumokon és közösségi oldalakon került elő a téma, így további fejleményekről nem tudunk jelenleg.

UPDATE: A Valve reagált a történtekre a reddit posztnál: úton a javítás, dolgoznak már rajta, de egyelőre nem tudnak pontosabbat mondani és azt sem tudják, hogy mikorra készül el a megoldás.

UPDATE 2: A Valve ideiglenesen enyhítette a problémát, de csak a jövőhéten érkezhet végleges megoldás.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!