Egy hihetetlen döntő után a VP ismét felült a trónra

Egy hihetetlen döntő után a VP ismét felült a trónra

A dán csapatok elfogytak a végére, de az SK-Virtus.pro finálé az utóbbi idők egyik legjobbja volt.

2017 úgy indult, ahogy minden CS:GO rajongó szerette volna. Egy színvonalas Major torna, felejthetetlen döntővel és rengeteg emlékezetes pillanattal. Lényegében még ki sem pihentük az atlantai fáradalmakat, és máris jött a DreamHack Las Vegas, ami a meccsek színvonalát tekintve még egy lapáttal rátett az egészre!

Az elődöntőben az SK-North összecsapás mellett megismétlődött a Major döntője is, a lengyel Virtus.pro revansot vehetett a dán Astralis-on a januári vereségért.

Megvan a győztes, az Astralis felült a Major trónjára!

Egy elképzelhetetlenül izgalmas döntő után a dán csapatot koronázták a CS:GO királyának, szoros 2:1 lett a vége.

A VP-Astralis meccs azonban túl sok izgalmat most nem hozott. Három sima mapon rendezték le egymást a csapatok, pasha-ék behúzták az általuk választott Nuke-ot 16:3-ra és a decider Train-t is 16:4-ra. A dánok a kettő között elvitték saját pályájukat, Overpass-t 16:9-re, de ez csak szépségtapasz volt. Utólag örülünk, hogy nem ez lett végül a döntő!

A másik elődöntőn SK-North meccsen izgulhattunk, de a brazilok továbbjutása szinte egyszer sem forgott veszélyben. Saját választásukat még nagyon neccesen hozták csak, a North pedig megtette nekik azt a szívességet, hogy Mirage-t választották második mapnak, az SK pedig köszönte szépen és lemosta őket a pályáról. MSL-ék jobban járhattak volna Inferno vagy Overpass bármelyikével, így maradt a brazil továbbjutás.

Jöhetett a döntő, amire mindenki várt, ezen a LAN-on is összekerült tehát a VP és az SK. Ezúttal ráadásul a döntőben, ami külön fűszerezést adott a régóta tartó rivalizálásnak. A Virtus.pro nagyon fogadkozott, míg az SK már a döntőnek is örült, hiszen ez volt az új lineup első LAN-ja. És ha felps csatlakozása után rögtön egy döntővel kezdenek, mi lesz itt, ha tényleg összeszoknak?

A vétózás során semmi meglepő nem történt, az SK kiszedte a VP csoda mapját, Nuke-ot, a VP pedig minden mindegy alapot rábökött Cache-re. A lengyelek Cobblestone-t, a brazilok Train-t választották, decidernek maradt Mirage.

A pályák a VP mellett szóltak, ezen a három mapon az utóbbi időben szinte mindegyiken jobban teljesítenek FalleN-éknél. Annál meglepőbb volt látni, hogy az SK simán elhozta a VP választását, még Snax csodakörei sem mentették meg a csapatot:

Jöhetett a második pálya, a VP pedig felébredt a téli álomból és megmutatták, miért érdemes bannolni Train-t, ha ők az ellenfél. Már CT oldalon is előnnyel fordultak, de az igazi erődemonstrációt terrorba tartották, félig már elveszett köröket is le tudtak hozni, például ezt a 2v0 szitut:

Utolsó mapnak Mirage maradt, és ennek megfelelően a döntő legizgalmasabb pályáját játszották rajta a csapatok. A VP az első félidőben megtette azt a szívességet, hogy csak 7 kört hozott CT oldalon, így a fordulás után adott volt a lehetőség a brazilok előtt, hogy behúzzák a meccset. A koncentráció azonban a lengyel csapatnak ment jobban, a második félidőben byali és TaZ is kritikus helyzetben hozott le egy-egy 1v2 clutch-ot, ami után az SK-nak alig maradt pénze, így tulajdonképpen ezzel a két körrel négyet nyert a VP. És ha ránézünk a 16:13-as végeredményre, tisztán látszik, hogy ez a bizonyos négy kör jelentette a mérleg nyelvét a döntő pályán.

A WESG bronzérme, a Major ezüstje után a VP végre felért a csúcsra 2017-ben is, a DreamHack Las Vegas döntőjében precíz játékkal múlták felül a friss ötössel is meggyőzően játszó SK csapatát.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!