Megvan DeadFox-ék első győzelme, az EnVyUs az áldozat

Megvan DeadFox-ék első győzelme, az EnVyUs az áldozat

A DreamHack közelsége miatt csak kevés meccset rendeztek, a végén minden csapat nyert legalább egy mapot.

A DreamHack közelsége és az utazási nehézségek miatt keddre csak kevés meccset mert időzíteni az ESL, a két kontinensen összesen nyolc csapat lépett pályára. Kivétel nélkül mindegyik meccs 1:1-re végződött, aminek az előzetesen esélytelenebb, kiscsapatok örülhetnek jobban!

HellRaisers vs. EnVyUs - 1:1
Train (10:16), Cobblestone (16:7)

Az előjelek a francia csapat győzelmét vetítették előre, hiszen a HR az előző fordulóban 2:0-ra kikapott az LDLC-től, de azt hiszem mondanunk sem kell, az EnVy még náluk is erősebb. Ha pedig ez nem lenne elég elrettentő, ScreaM-éktől eddig csak a FaZe tudott elvenni egy mapot, de a G2 például 2:0-ra kikapott.

Train-en sajnos jött is a papírforma, az EnVyUs 13:2-re nyerte a CT oldalt, ScreaM ismét önkívületi állapotban játszott. 31:17-ben végzett, körönkénti átlagos sebzése 115 fölötti volt! A HellRaisers-nek nem sok hiányzott, csak egy jó ANGE1 híja volt egy szorosabb meccsnek. A szabadságról visszatérő irányító ugyanis totálisan alulmúlta önmagát, 9:25-ös statisztikával és 0.34-es ratinggel zárt a végén. DeadFox viszont szépen játszott, mindent megtett a csapat győzelméért, igyekezete azonban egy-két szép jelentnél ezúttal nem hozott többet.

Nem úgy Cobblestone-on, ahol a magyar AWP-s vezetésével a HR legyőzte a franciákat, és megszerezték első győzelmüket az idei Pro League-ben. A félidőben ők is hasonlóan nagy fölénnyel vezettek, 11:4-es fordulás után a végeredmény 16:7 lett, a statisztikák pedig itt már egységes csapat képét mutatták a HellRaisers ötöséről:

LDLC vs. Heroic - 1:1
Overpass (12:16), Cobblestone (16:14)

A két együttes egyaránt a selejtezőkből vívta ki magának a Pro League szereplést, ennek megfelelően szoros meccsre volt kilátás. Viszont a Heroic olyan meggyőzően indított az első héten, hogy inkább dán fölényre lehetett számítani a pályán, az első pályát ha neccesen is, de behúzták valde-ék. Cobblestone-on viszont fordult a kocka, a lehető legkisebb különbséggel az LDLC kiharcolta magának a három pontot, így mindkét csapat egy-egy pályával a zsebében távozott.

NA meccsek

Amerikában szintén pontosztozkodás történt, a CLG a Luminosity-vel, míg az NRG a Liquiddel játszott 1:1-es döntetlent. A Liquid eredményei elsőre meglepőek lehetnek, hiszen egy hosszabbításos (22:19) vereség mellett egy 16:14-es győzelem jött csak össze, ami nem egészen reális a két együttes erőviszonyait figyelve. Ha azonban alaposabban megnézzük az összeállítást, Pimp helyett a coach, zews neve tűnik fel a Liquid oldalán, a brazil edző viszont mindkét meccsen a csapat leggyengébb láncszeme volt. Így már kicsit érthetőbb a döntetlen.

A mai közvetítés során ismét elhozzuk a nap legjobb mérkőzését, ezúttal a fnatic-G2 párosra esett a választás! Kezdés 21:20-tól a már megszokott csatornán:

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!