Lezajlott az öregfiúk torna: a ziTi-KODIAK döntőket nem lehet megunni

Lezajlott az öregfiúk torna: a ziTi-KODIAK döntőket nem lehet megunni

Ezúttal már négy együttes vágott neki a nosztalgiaverseny pályáinak, de a döntő pont úgy alakult, mint legutóbb.

DoZeR, Deep, ziTi és KODIAK: CS-s legendák, akiket azt hiszem senkinek sem kell bemutatni. 1.6-ban szinte mindent megnyertek, amit csak meg lehet, csapataikkal uralták a LAN-okat és az online küzdelmeket is a 2000-es években. Most azonban egy gálaverseny erejéig egytől egyig visszatértek, és jó hangulatú, izgalmas meccseken mérték össze tudásukat a veteránok.

Az első körben ziTi-ék DoZeR-ékkel kerültek szembe, és Inferno védekező oldalát 10:5-ös félidővel zárták, majd gyors 16:10-re be is húzták a meccset. A két CS:GO-ban jártasabb tag, kuLi és Jet Pack egyaránt élen jártak a fragelésben, ám kuLi 30:16-os statja is kevés volt a vereség elkerüléséhez.

A másik ágon szinte teljesen azonos forgatókönyv zajlott a KODIAK vs. Deep meccsen: 10:5-ös félidő megvan, 16:10-es végeredmény szintén stimmel, KODIAK a CS:GO rutinnak hála többet fragel a többieknél pipa. A változás annyi, hogy ez a találkozó Mirage-on zajlott, a második fordulóban tehát rögtön megismétlődött az előző gálameccs, ziTi és KODIAK újra összecsaptak.

KODIAK ötöse 2:1-re verte ziTi válogatottját - BESZÁMOLÓ

Íme a bizonyíték, hogy 30 fölött sem tűnik el a skill, a nosztalgiameccsen keményen odatették magukat a régi idők Top játékosai!

A tavaly decemberi meccsen még nem volt Inferno, most azonban ziTi-ék megmutatták, felkészültek az új pályára és a döntőbe lőtték magukat, míg Deep-ák kiejtették DoZeR lineupját Cache-en. A szabály ugyanis az volt, akinek összegyűlik két bukó, az kiesik a további küzdelemből, vagyis mindenkinek "két élete" volt, egy hiba még belefért.

ZiTi-ék tehát már a döntőben vártak ellenfelükre, és ahogy arra számítani lehetett, a KODIAK-Deep meccsről előbbi jutott be melléjük a fináléba, így jöhetett a már-már klasszikusnak mondható KODIAK-ziTi döntő!

Az első mapot nagyon simán hozták KODIAK-ék, 16:7-re átgázoltak az ellenféllel, pedig a pálya ugyanúgy Inferno volt, ahol ma egyszer már kikaptak ziTi-éktől 16:10-re. Ezzel az eredménnyel furcsa helyzet alakult ki, hiszen ziTi csapatának ez volt az első veresége, tehát nekik és KODIAK-éknak is maradt még "1-1 életük", jöhetett a döntő második felvonása, a most már tényleg mindent eldöntő Cache.

Az utolsó meccsre ziTi-ék már kissé fáradtan, és némi technikai problémával érkeztek, az eddig folyton topfragger Jet Pack az első félidőben 2:15-ös statot tudott felmutatni, amit érzünk, hogy nem lehet pár rossz face-elés rovására írni. Ez a kiesés pedig a csapatnak is nagyon fájt, 11:4-re bukták a félidőt úgy, hogy elveszítettek egy 2v4 és 2v5 szituációt is KODAIK-ék ellen. A második félidőben egy minimális zárkózást még láthattunk ugyan, de a vége így is sima lett, 16:9-el ezt a gálát is KODIAK és csapata nyerte. Ha még több nosztalgiameccsre vágytok, KODIAK oldalán egy egész lejátszási listányi csemege vár titeket, POV-ok és közvetített mérkőzések formájában egyaránt.

A mérkőzés utáni beszélgetés alatt a srácok ígéretet tettek, hogy nem hagyják abba a gálameccsek szervezését, és a jövőben próbálnak még több mostanra visszavonult egykori legendát a szerverre varázsolni, ki ne örülne például ha újra pályán láthatnánk a kic$i, Sonic, Xplod, Sloboz, sh0kk ötös bármelyikét, vagy gondoljunk csak az egeret nemrég szögre akasztó DEv-re! Gratulálunk a győzteseknek, és természetesen már most alig várjuk a következőt!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!