Eddig bírta a NiP, új ötödiket igazoltak a nindzsák!

Eddig bírta a NiP, új ötödiket igazoltak a nindzsák!

Az egykori Major győztes csapat a sorozatos kudarcok után végre rászánta magát a cserére.

Az egykori Major győztes csapat 2016 végén még a világranglista élén tanyázott, mostanra már csak a tizedik helyen szerénykednek GeT_RiGhT-ék. Az IEM Oakland-en aratott győzelem után mintha behúzták volna a kéziféket a svéd csapatnál, a Majorra már ki se jutottak, a DreamHack Las Vegas és az IEM Katowice alatt pedig a csoportkör jelentette a végállomást a NiP-nek.

A találgatások természetessen óhatatlanul felbukkannak egy ilyen rossz sorozat után, ám Xizt pár napja adott nyilatkozatából még semmi jel nem utalt arra, hogy tagcsere állna a küszöbön.

A hír ma délután bombaként robbant, úgy tűnik Katowice volt az utolsó csepp a pohárban. A csapat hajlandó kivásárolni Draken-t az Epsilon-os szerződéséből, méghozzá a veterán négyes mellől valóban kilógó pyth helyére.

Az igazolás több változást is hoz, az első és legfontosabb, hogy f0rest a fő AWP-s pozíciójából az általa sokkal inkább kedvelt második számú mesterlövész helyére kerül vissza. Fifflaren, Maikelele és allu idején ez a stratégia jól működött a csapatnak, pyth azonban nem volt képes maradandót alkotni ezzel a fegyverrel, így f0rest-re hárult a feladat.

A másik fontos változás természetesen az Epsilon lineupja lesz, ahonnan disco doplan kiválása utána ismét hatalmas űr keletkezik az ötösben, fél év alatt a két legnagyobb tehetségét veszíti el az együttes. Íme egy 7 perces bizonyíték, miért tartják az egyik legjobb fiatal AWP-snek Draken-t a szakértők:

A NiP újdonsült ötösének bemutatkozására lehet nem is kell sokat várnotok, elképzelhető hogy holnap, azaz március 14-án kedden élőben izgulhattok az új lineupnak a NiP vs. Virtus.pro meccsen az ESL Pro League következő fordulójában, a már megszokott csatornán. A meccset persze biztosan lejátsszák, a kérdés, milyen ötössel:

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!