Végleg búcsúzunk xPekétől és az Origentől szezon végén?

Az OG még mindig nem tudott összekaparni egy győzelmet sem, van még esély az utolsó hely elkerülésére?

A hétvége folyamán sem sikerült győzelmet bezsebelnie xPeke-nek és csapatának az Origennek. Jelenleg az egyedüli csapat a teljes nyugati világban, akik még egy alkalommal sem tudtak felülkerekedni ellenfeleiken, az LCS hetei pedig rohamosan fogynak. A csoportok közötti mérkőzések lezajlottak, talán itt lett volna a legjobb esélyük arra, hogy a másik csoport gyengébb csapatai ellen behúzzanak egy-két győzelmet.

Több mint 216 nap után, ha a szériát nem is, de egy meccset megnyert az Origen

75 perc alatt nyerte meg első és eddig egyben utolsó meccsét is az Origen ebben a szezonban, a szériát azonban végül a Roccat nyerte.

Az egyetlen esélye a bentmaradásra az Origennek jelenleg az, hogy ha csütörtökön megverik a Vitality-t, de önmagában még ez sem elég, mivel így az OG 1-9-be lenne a Vitality pedig 2-8-ba. Utána még a Splyce, a Unicorns of Love és az H2k várna az xPeke-ékre. Ha reálisak vagyunk, ezekből a csapatokból nagy valószínűséggel egyiket sem tudják megverni, hogy egyáltalán azonos pontszámuk legyen, mint a Vitalitynek, feltéve ha ők is mindent elbuknak ezek után.

Ha esetleg a Giants-nél nincs remake és a Vitality elbukja azt a meccset, akkor talán több eséllyel indulnak. Azért a Vitality-re sem várnak könnyű mérkőzések, az H2k és az UOL nekik is valószínűleg bukta lesz, talán a Splyce ellen fel tudják venni a kesztyűt. Ez azonban már nem is annyira számít, mivel ez esetben is egy győzelemmel több lenne nekik és egyenlőség esetén is a mutatójuk valószínűleg jobb lenne, mint az OG-nek.

Nem csak ez a két csapat játszott meccseket azonban a csoportok közti összecsapások során, nézzük ki hogyan áll jelenleg.

A G2, a Misfits, az H2k és az UOL már bebiztosította magának a rájátszást, történjen bármi, viszont statisztikailag a csoportokon belüli rájátszást érő harmadik helyért még van lehetőség küzdeni. Az A csoportban a Giants vagy a Roccat is továbbjuthat, feltéve ha megnyerik az összes meccsüket, szám szerint hármat és a Fnatic nem nyer egyet sem, illetve lehet egyenlőség is, ez esetben az egymás elleni mutató számítana.

A B csoportban erre már csak a Vitalitynek van esélye hasonló helyzetben, ha ők mindent megnyernek és a Splyce minden alkalommal kikap. De még ebben az esetben is csak egálba lennének és egy külön meccs keretei között tiebreakerrel kellene eldönteni, hogy ki megy tovább, de erre nagyon minimális az esély.

Nagyjából borítékolható, hogy a jelenlegi állás szerint fognak a csapatok továbbjutni a rájátszásba, meglepődnénk, ha komolyabb változás történne.

Szerintetek lesz esélye bármelyik alsó csapatnak felverekednie még magát a rájátszásba?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!