Az EPL után az ECS is YouTube exkluzív lesz!

Az EPL után az ECS is YouTube exkluzív lesz!

Újabb nagy halat fogott a YouTube, ezúttal az ECS-szel kötöttek exkluzív szerződést!

Bombaként robbant a hír, hogy újabb CS:GO liga költözik Twitchről YouTube-ra! Az EPL után az ECS (Esports Championship Series) harmadik szezonja már ezen a platformon indul.

Kizárólag Youtube-on lesz közvetítve az ESL Pro League

Ez lenne az első komolyabb volumenű esport verseny, amit a Youtube Gaming platformján közvetítenek.

Az ECS tavaly áprilisban indult a FACEIT és a Twitch együttműködésével és hasonlóan a Pro League-hez, itt is külön divízióban játszottak az európai és észak-amerikai csapatok. Az első szezont a G2 nyerte meg, a második, őszi szezont pedig az Astralis.

Népszerűségét leginkább a díjazásokban kell keresni, hiszen jóval nagyobb pénzalapot osztogattak a csapatok között, mint a konkurens ligák és a bevételeket megosztották a játékosokkal. Érdemes megemlíteni, hogy ezen a továbbiakban sem szándékoznak változtatni, azaz továbbra is részesedést kapnak a csapatok a bevételekből.

Az exkluzivitáshoz köthető történet nem sokban különbözik az ESL Pro League kapcsán látott dolgoktól, azaz ismét egy több évre szóló szerződést kötöttek a felek. A YouTube játékokért felelős vezetője szerint:

Ez az eddigi legnagyobb befektetésünk az esportban, mely szemlélteti az elköteleződésünket az esporttal és azon gamerek millióival szemben, akik nap mint nap nézik a YouTube-ot.

Ez a szerződés pedig azt jelenti, hogy mostantól a népszerű ligák (Pro League, ECS, ELEAGUE) közül kettő is csak YouTube-on lesz elérhető, mely a Twitchnek lassan szemet kellene, hogy szúrjon, hiszen két nagy nézettséggel rendelkező CS:GO ligát veszítettek el az elmúlt 3 hónapban! Azonban nagyon úgy tűnik, hogy a YouTube stratégiája az lehet a következő időszakban konkurensükkel szemben, hogy kivásárolják a legnézettebb esport közvetítéseket, mely komoly érvágás lehet a Twitch számára. Emellett pedig kezd kirajzolódni a kép, miszerint a Twitch kezdi elveszíteni monopóliumát a streamer piac felett, mely egy rég várt versenyt hozhat a piacra.

Az ECS március 25-én veszi kezdetét a 3. szezon promóciós ligájával, melyet immár hivatalosan is a FACEIT Twitch csatornája helyett a YouTube-on keressétek!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!