A csoportelsőség a tét a mai UOL - H2k meccsen

A csoportelsőség a tét a mai UOL - H2k meccsen

Ha ma is tudnak nyerni Csacsiék az H2k ellen, egyből a rájátszás elődöntőjébe juthatnak!

A szezon eddigi talán legfontosabb meccse jön a Unicorns of Love és az H2k számára is, a B-csoport listavezetői ugyanis egymással néznek farkasszemet pénteken 17 órától az EU LCS 8. hetének második játéknapján.

Vizicsacsiék és Odoamne-ék is egyaránt 7 győzelemmel és 2 vereséggel állnak a B csoport élén, előbbi csak az A-csoportban kapott ki (G2 2-0, Misfits 2-1), míg utóbbi egyszer itt, egyszer ott (G2 2-1, Unicorns of Love 2-1). Hiába nyerte a legutóbbi párharcot a Unicorns of Love, azóta kicsit átrendeződtek az erőviszonyok és még annak ellenére is, hogy az eddigi szezonbeli meccsek alapján Vizicsacsi a legjobb topos Európában, iszonyat nehéz dolga lesz az unikornisoknak, ha másodjára is meg akarják verni Pr0lly gárdáját. Na de nézzük a számokat.

Statisztika: 7 forduló után Vizicsacsi a legeredményesebb topos az EU LCS-ben

A számok nem hazudnak: Vizicsacsi továbbra is hasít az LCS-ben!

A két csapat a második héten találkozott egymással, azóta az UOL 4 győzelmet és 2 vereséget tudhat magáénak, a szezonkezdeti magabiztosság a meta alakulásával némileg eltűnt és az elmúlt hetek játéka alapján bátran ki lehet jelenteni, hogy bőven van rizikófaktor Csacsiék játékában (emlékszünk még a G2 elleni 2. játékra? Vagy a fnatic ellen eldobott első meccsre?).

Ezzel szemben az H2k W-L aránya 5-1, ugyanakkor az idő előrehaladtával az ő játékuk csak egyre magabiztosabbá vált, 2-0-al küldték haza a Misfitset és a Fnaticot is, egyedül a G2 fogott ki rajtuk, talán nem meglepő módon, Mithy-ék minden bizonnyal ezt a szezont is gond nélkül behúzzák majd.

A nemzetközi porondon, azaz a Katowicében mutatott teljesítmény is a kék-fehérek felé billenti a mérleget, hiszen az H2k egészen az elődöntőig ment (és ott is csak épphogy elbukott a későbbi győztes Flash Wolves-szal szemben, míg az UOL végül a csoportkörben elvérzett egy sima 2-0 után a G2-val szemben.

A tét viszont nem kicsi: aki csoportelső lesz (márpedig ennek a győztese szinte biztos, hogy az lesz), az egyből a rájátszás elődöntőjében találja magát, egyetlen Bo5-re a finálétól! Kis emlékezetfrissítés:

EU LCS rájátszás

A rájátszás a két csoport első három helyezett csapatával zajlik majd. Az A csoport első helyezettje (valószínűleg G2) és a B csoport elsője (UOL vagy H2k) a negyeddöntők győztesével fognak majd játszani, annyi variálással, hogy ha ennek a meccsnek a győztese egy csoportban van az elődöntős csapattal, akkor a másik elődöntőssel játszik majd. Tehát nem lehet se UOL - H2k, se G2 - Misfits a legjobb 4 között. De persze ez csak egy teoretikus példa.

Az H2k - UOL pénteken 17 órakor kezdődik, magyar közvetítés a megszokott helyen!

Élő videó megtekintése innen: MagyarLoLTV – www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!