Kettőből kettő: ha csak valami óriási baki nem történik, csoportelső az UOL

Kettőből kettő: ha csak valami óriási baki nem történik, csoportelső az UOL

Az előjelek alapján az H2k tűnt esélyesebbnek, de végül az UOL megmutatta, miért érdemlik meg, hogy ők álljanak a B-csoport élén.

Péntek este a csoportelsőségért játszott az H2k és a Unicorns of Love az EU LCS B jelű ötösében, az előzetes statisztikák és az elmúlt hetekben mutatott játék képe alapján pedig Jankosék gárdája tűnt a favoritnak. 

A csoportelsőség a tét a mai UOL - H2k meccsen

Ha ma is tudnak nyerni Csacsiék az H2k ellen, egyből a rájátszás elődöntőjébe juthatnak!

Ehhez képest az első meccsen olyan játékot mutatott az UoL, amit már régóta vártunk tőle: magabiztos korai játék, nem hátrányba kerülő top és bot, arany előny 15 perc után és brillírozó Vizicsacsi! Persze a first blood king és a nagyjából összes EU LCS csapat UoL elleni stratégiáját képező "öljük meg Csacsit először" küldetés itt is sikeres volt, de hiába a korai gyilkosság a legjobb magyar topos ellen, a farmelőny megvolt, az aranyelőny megvolt, sőt, a következő ganknél torony alatt 1v2-ben is magával tudott vinni majdnem két embert is Renektonnal. Úgy tűnik, az új patch ismét nekik kedvez. Jól látszott, hogy mennyire kiveszi a részét a csapatharcokból is.

Exileg ezúttal megkapta Leblanc-ot és nem is okozott vele csalódást, de igazából az egész csapat remekül játszott: nem volt (olyan sok) hiba az alsó ösvényen, nem facecheckelt Hylissang és dobott oda felesleges killeket az ellenfélnek, a 23. percben pedig már baronnal és lassan nyolcezer arany előnnyel támadhattak a rózsaszín pónik. Csacsi többször is megölte 1v1-ben Odoamne Camille-ját, arról nem is beszélve, hogy a 30. percre már több mint 100 cs-vel vezetett, úgy tűnik, a héten megvette a 2017-es Farm Simulatort. A mérkőzés egyetlen, azonban annál nagyobb bakiját szintén az unikornisok szolgáltatták: a második baron után Hyli meglátta, amit nem kellett volna meglátnia és azt mondta, YOLO, majd bement a Bard varázsútjával egyenesen 5 H2k játékos közé. Persze a többiek követték, a vége 4 kill az H2k javára, amiből elkezdhettek volna visszakapaszkodni. Xerxe-ék azonban nem idegeskedték el, némi splitpush, majd egy utolsó, harmadik baron után Csacsival az élen átgázoltak az H2k-n és be is tolták a Nexust.

Jöhetett tehát a második játék, ahol az H2k egy brutális sebzéskiosztó kompozíciót rakott össze: Odoamne eddig egyetlen egyszer kapott ki Rumble-vel kompetitív meccsen, amihez még hozzátársult egy Kha'Zix Jankostól, egy Orianna miden, illetve egy Jhin-Malza duó az alsó ösvényen. A pónik inkább a játék későbbi szakaszára álltak fel, hátha sikerül az early-t túlélni: Csacsi Nautilust hozott a felső ösvényre, Xerxe Rengar, miden Viktor, míg Samuxék némi meglepetésre egy Ezreal - Zilean duót hoztak, később kiderült, nagyon is jó ötlet volt az a Zili!

Ahogy arra számítani lehetett, megint Csacsi lett az első áldozat, de az első 20-25 perc amúgy is az H2k-é lett, az egyetlen kérdés az volt, hogy sikerül-e akkora előnyt kialakítania Febivenéknek, hogy a pónik már ne tudják visszahozni a végén. Nos, nem sikerült és ehhez maga Febiven is nagyban hozzájárult (arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag ingyen kapott a hátrányban levő UoL két Infernal sárkányt). A 35. percben, 7000 arannyi H2k előnynél Odoamne zseniálisan lőtte el a Rumble ultit, de az érkező Febiven elrontotta a kombót és saját magára ultizott Oriannával, ha az a csapatharc megvan, akkor valószínűleg 3 játék lett volna ezen a meccsen.

Vizicsacsiék pedig köszönték szépen, a 40. percre elhíztak, mint a fene, hiába próbálták négyen is leszedni a Nautilust, nem sokat értek el vele, az UoL pedig leACE-elte Nuclear-éket és mindössze Exileh halt bele. Baron az UoL-nál, majd jött az utolsó teamfight, ahol megint Csacsié volt a főszerep: először megölték Odoamnet és Jankost, majd a teleporttal visszaérkező, Zilean + Fountain movement speed buffal felturbózott Nautilus konkrétan átgázolt az H2k még életben maradt játékosain, itt pedig vége is volt a meccsnek.

A vége 2-0 és ha csak az UoL a hátralevő 3 meccsén (Splyce, Vitality, Origen) nem kap ki legalább kétszer, akkor biztos a csoportelsőség és egy jegy Hamburgba!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.