Most már biztos, az Origennek küzdenie kell a bentmaradásért

Most már biztos, az Origennek küzdenie kell a bentmaradásért

Már csak két hét van hátra az alapszakaszból és egyre jobban körvonalazdik, hogy ki hol fog végezni, az Origen például biztos utolsó.

Elkezdődött a végső vágta a rájátszás előtt az EU LCS színpadán is, a meccsek pedig rohamosan fogynak, hogy javítani, vagy éppenséggel rontani lehessen a mostani helyezésükön a csapatoknak.

Kettőből kettő: ha csak valami óriási baki nem történik, csoportelső az UOL

Hodi | 17/03/18 09:52 Péntek este a csoportelsőségért játszott az H2k és a Unicorns of Love az EU LCS B jelű ötösében, az előzetes statisztikák és az elmúlt hetekben mutatott játék képe alapján pedig Jankosék gárdája tűnt a favoritnak. Ha ma is tudnak nyerni Csacsiék az H2k ellen, egyből a rájátszás elődöntőjébe juthatnak!

Nézzük, mi az ami már biztos. A G2 Esports, Misfits, Unicorns of Love és az H2k-Gaming már biztos résztvevője a rájátszásoknak, ezen már semmi nem tud változtatni, még az sem, ha az összes ezutáni meccsüket elbukják, amire nem sok esély van. A helyezés még éppenséggel változhat, legalábis papíron, de a két csoportelső gárdára, azaz a G2-re és az UOL-ra viszonylag könnyebb meccsek várnak (Origen, Giants, Splyce, Vitality, Roccat). Ha az UOL kettőt elveszít ezekből és az H2k mindent megnyer, még akkor is második helyen lennének, a G2 pedig szintén valószínűleg nem most tervez padlót fogni.A csoporton belüli harmadik helyért az A csoportban még a Fnatic és a Roccat is versenyben van. A 0-7-es kezdés után az elmúlt két hétben a Roccat veretlen, ugyanis sikerült legyűrniük az Origent, ami annyira nem meglepő, de ugyanúgy megverték a Vitalityt, Giants-et, sőt még a Fnaticot is, így elég komoly esélyekkel indulnak a rájátszásba, feltéve ha Rekkles-ék nem támadnak fel. Az biztos, hogy sokkal magabiztosabban vágtak neki már a múlt hétnek és ez meg is látszott a játékukon. Ezekkel a győztes meccsekkel egy elég biztos távolságot tartanak a jelenleg utolsó Giants Gaming-től, akiknek valahogy fel kellene kerekedniük mind a Fnatic-en, G2-n és a Misfits-en is, ami nem könnyű feladat.A B csoport ennél már kissé nyugisabb, ott a Splyce nagyjából bebiztosította magának a továbbjutó helyet 6 győzelemmel, míg a Vitalitynek csak három van a negyedik helyen, így itt nem számítunk akkor nagy változásra. Ahhoz, hogy egyáltalán szóba kerüljön a Vitality, mint továbbjutó, le kéne győzniük a B csoport első három jelenlegi helyezettjét, köztük a Splyce-t, ami ha még menne is, az H2k-vel és az UOL-el már valószínűleg nem bírnának el.

Ami már viszont teljesen biztos, az az, hogy az Origen kieső helyen van és marad is. A múlt héten a Vitality-vel szemben begyűjtötték 11-ik vereségüket is, ez elvesztve az utolsó reményszálat, a relegációs torna elkerülésére.

Az LCS-be való bejutásban természetesen a top Challenger csapatok is érdekeltek. Az egyik döntő már le is zajlott, az eddig veretlen Schalke 04 és a Misfits Academy között, amit végül meglepő módon az negyedik és egyben utolsó továbbjutó helyről érkező Misfits Academy nyert, ráadásul 3-1-re.

A mostani hétvégén még vár ránk egy összecsapás, a YellOwStar által összerakott PSG és a Fnatic Academy között. Amennyiben a Fnatic Academy nyer, rájuk is ugyanaz a sors vár, mint a Misfits "B" csapatára.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!