NA LCS körkép, továbbra is vezetnek Bjergsenék

Továbbra is vezet a TSM, a Cloud9 második helyen, zuhan a FlyQuest és a Team Liquid még mindig kieső helyen.

Az NA LCS-ből már csak egy hét van hátra, szemben az EU LCS-el. Itt nincs két csoport, a 10 csapatot egyben lehet vizsgálni, nézzük is hogyan áll a mezőny, illetve milyen változásokra lehet még számítani esetlegesen.

Most már biztos, az Origennek küzdenie kell a bentmaradásért

Már csak két hét van hátra az alapszakaszból és egyre jobban körvonalazdik, hogy ki hol fog végezni, az Origen például biztos utolsó.

A TSM nagy valószínűséggel az első helyen fog végezni, mert bár vár rájuk még egy Phoenix1 mérkőzés, ami akár meglepetést is okozhat, a Team Liquid nem nagyon fog sok vizet zavarni. Az mindenesetre érdekes lesz, hogy Doublelift volt és egyben tervei szerint leendő csapatával néz majd szembe. A közte és WildTurtle között folyó párharcot mindenképp érdemes lesz nézni.

Második helyen a Cloud9 jelenleg, akik múlt héten kikaptak az Immortals-tól, hiába voltak jobbak papíron, néha náluk is elszakad a cérna, nem véletlenül maradtak alul a TSM-el szemben, akik hétről hétre jobbak. A Dignitas lesz az egyik ellenfelük, akiket elvileg meg kéne verjenek, de mint láttuk már többször, meglepetések léteznek. Phoenix1 viszont nagyon összeszedte magát és mindössze egy win-nel van lemaradva tőlük, szóval ott nagyon óvatosnak kell lenniük, nehogy lecsússzanak a második helyről is.

Ha már Phoenix1, a Meteos-szal és Stunt-tal kiegészült csapatnak a kezdeti nehézségek ellenére nagyon összejött ez a szezon. Egyszer már felülkerekedtek a Cloud9 csapatán, ez akár újra is összejöhet nekik, ami pedig a másik ellenfelüket illeti, az sem lesz könnyebb falat. A ligaelső TSM-el kell szembenézzek, úgyhogy nyugodtan mondhatjuk a legnehezebb hét vár rájuk. Egyszer már találkoztak Bjergsenékkel a harmadik héten, akkor kikaptak, de csak 2-1-re.A középmezőnyben igen nagy tömörülés van jelenleg, itt található a CLG, a Dignitas és újabban a FlyQuest is, valamint az Immortals és az Echo Fox. A két kieső helyen pedig jelenleg a Team Liquid és a Team Envy áll. Az Envy nagy valószínűséggel utolsó helyen is marad, hacsak Seraph nem hoz valami csodát nekünk, viszont a Team Liquid nagyon is szeretne bentmaradni az LCS-ben relegáció nélkül. Froggenék Echo Fox-át tudják ezzel leginkább veszélyeztetni, akik pusztán egy győzelemmel teljesítettek jobban, számszerint 5-nél járnak, míg a TL 4-nél.

Az Echo Fox-ra egy felemás hét vár, az utolsó helyezett Team Envy egy sima győzelem kellene legyen, bár olyan nagy különbség mutatók szempontjából nincs a két csapat között, viszont a másik ellenfél a FlyQuest. Tény, hogy az utóbbi hetekben nagyon összezuhant a csapat, de ha kicsit is összeszedték magukat Hai-ék és a szezon elején jellemző dicsfényből bármit is visszahoznak, le kéne mossák a pályát Froggenékkel. Viszont még ez is azt jelentené, hogy egy újabb győzelmet bezsebelnének, ezzel is növelve a különbséget köztük és a Liquid között.

A Team Liquid-nek ennél egy fokkal nehezebb dolga lesz. Ha az Echo Fox mindkét meccsét el is veszti, nekik akkor is kellene egy győztes széria ahhoz, hogy egyáltalán szó lehessen arról, hogy bent maradjanak biztosan, ami elnézve az ellenfeleiket nem lesz könnyű menet. A TSM-el szinte biztosan nem fognak bírni és a FlyQuest is simán túl nagy akadály lehet. Ha valahogy sikerül azonos szintre kerülni az Echo Fox-al, akkor helyosztó mérkőzéssel kellene eldönteni, hogy ki a biztos bentmaradó, mivel a 3. héten Team Liquid nyert 2-1-re, a 6. héten pedig az Echo Fox szintén 2-1-re.

Szerintetek kiverekedi magát a TL a kieső helyről, illetve a Phoenix1 elcsípheti még a második helyet a Cloud9-tól.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!