A domináns alapszakasz és az elbukott elődöntő után feloszolhat a Schalke 04

Az elődöntőig veretlenül menetelt a Schalke 04, ott viszont a Misfits Academy kifogott rajtuk. Most a helyük eladásán gondolkozik a fociklub.

Alig egy héttel az elődöntő után, ahol a Schalke 04 3-1-re kapott ki a jobban felkészült Misfits Academy-től, a klub máris a hely eladásán gondolkozik, ami azért kicsit meglepő.

Most már biztos, az Origennek küzdenie kell a bentmaradásért

Már csak két hét van hátra az alapszakaszból és egyre jobban körvonalazdik, hogy ki hol fog végezni, az Origen például biztos utolsó.

Nagyjából egy évet töltött a League of Legends szcénában az európai futball csapat Schalke 04, de máris a visszavonuláson gondolkoznak. Miután egy veretlen alapszakaszt zártak az EU Challenger Series-ben, sokan őket várták az LCS-be, főleg figyelembe véve, hogy az igencsak gyengén teljesítő Origen és a náluk talán egy fokkal jobb Giants állnak kieső helyen. 

Az elődöntőben viszont meglepetésszerűen a pusztán negyedik és egyben utolsó továbbjutó helyen érkező Misfits Academy megállította a menetelést és megfosztották a Schalke-t az LCS-be való bejutás lehetőségétől. Úgy tűnik ez lehetett az utolsó csepp a pohárban a vezetőség számára és a Summoner's Inn-nek azt nyilatkozta: "Ki fogjuk elemezni a helyzetet belső szempontok alapján."

Ezzel egyetemben a csapat középső ösvényese Marcin "SELFIE" Wolski új csapatot keres, bár papíron még a Schalke-hoz köti a szerződése, elmondása szerint fontolóra vehet új ajánlatokat.

2014-ben kezdte a karrierjét a MeetYourMakers-el az LCS színpadán, akkor még Kori néven. A Schalke 2016-ban volt résztvevője egyébként az LCS-nek, akiket irónikus módon, az akkoriban Selfiet is jegyző Misfits szorított ki, viszont a gyümölcsét már nem élvezhette, mivel PowerofEvil jött a helyére az Origen-ből.

Ha valamit is tanulhatunk ebből az esetből, az az, hogy mennyire gyorsan és váratlanul változhatnak a dolgok az esportokon belül.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!