Nyert a Splyce, mégse ünnepelte őket senki

Nyert a Splyce, mégse ünnepelte őket senki

Elkezdődött az utolsó előtti hét az európai alapszakaszból, amit a Splyce és a Vitality mérkőzése indított. A Splyce ugyan nyert, de senki nem jött pacsizni.

Két viszonylag egyoldalú mérkőzéssorozattal indult az utolsó előtti hét az EU LCS-ben. Az első szériát a Splyce játszotta a Vitalityvel szemben, míg a napot a továbbra is veretlen G2 és a Giants összecsapása zárta. A Vitality ezúttal sem tudta összeszedni magát, mégis a győzelmi pillanatok talán még jobban is fájtak a Splyce-nek, mint a Vitalitynek.

Most már biztos, az Origennek küzdenie kell a bentmaradásért

Aioween | 17/03/21 10:30 Elkezdődött a végső vágta a rájátszás előtt az EU LCS színpadán is, a meccsek pedig rohamosan fogynak, hogy javítani, vagy éppenséggel rontani lehessen a mostani helyezésükön a csapatoknak.

Hogy miért volt oka szomorkodni a Splyce-nak? A tavalyi év nyári szezonjában a második helyen zártak, rögtön a G2 mögött. Ehhez képest idén, bár tagcsere nem volt, valahogy az összhang mégis hiányzik a csapaton belül, legalábbis a felemás teljesítmények hétről-hétre erről tanúskodnak. Biztos részvételük a rájátszásban inkább köszönhető a Vitality és az Origen borzalmas szereplésének, mint az ő jó játékaiknak.

Az európai tabella a 2016-os nyári alapszakasz után.

Bár a rájátszásban most már biztos szereplők, mégis egy 2-0-ás győzelem után mindenkinek jól esne egy kis elismerés. Ez az, amit a gárda egyáltalán nem kapott meg csütörtökön, mivel a mérkőzések végeztével senki nem állt a színpad előtt, hogy pacsizzanak a játékosokkal, holott ez mára már teljesen megszokott. Bár próbálták valamelyest viccesen lereagálni a helyzetet, legyünk őszinték, hogy belül bizonyára nem nevettek. A veszteségnél talán csak az rosszabb, ha már a rajongók is lemondtak a csapatról, ráadásul egy győztes pillanat után is.

Az első meccsen egyébként gond nélkül mentek át YamatoCannon-ék, mindössze egy gyilkosságot, azt is a végén és két tornyot átadva a Vitality-nek. A második már talán egy fokkal szorosabb volt, de itt se igazán tudott érdemben beleszólni Nukeduck és gárdája. Ha már Vitality, Fenyvesi Gábor,  a csapat menedzsere február elején otthagyta a csapatot, ezzel együtt elbúcsúztunk az utolsó magyar managertől is az EU LCS-ben, előtte a Fnatic-nál volt még Steer Olivér, de már ő is jó ideje elköszönt.

A napot a G2 és a Giants zárta, ami teljesen papírforma szerint alakult. A G2 nem sok lehetőséget hagyott a Giants-nek visszatérni a mérkőzésekbe, de ezen azért annyira nem lepődtünk meg. Statisztikai esélye van még kiverekedni magát a kieső helyről, de elnézve ellenfeleiket (Misfits, Fnatic) kétes, hogy össze tudnának szedni két győzelmet. Talán a Fnatic ellen még összejöhet, ha Rekkles-éknek rosszabb napja van, de a Misfits-en szinte biztos, hogy nem fognak ki.

A mai napon vár ránk két Bo3, papíron ezeknek is egyértelműeknek kellene lenniük. A Roccat méri össze tudását először a Misfits-el, majd a továbbra is győzelem nélküli Origen a csoportelső Unicorns of Love-al. Hacsak nem két bal lábbal kelt mindkét csapat, a Roccat és az Origen nem kéne gondot jelentsen. Azt azért hozzá kell tenni, hogy az elmúlt két hétben mind a négy szériáját megnyerték Betsy-ék, ami elég nagy löketet adhatott nekik. A kérdés az, hogy ez elég lesz a Misfits legyőzéséhez.

Az adás ma délután 5-kor kezdődik a megszokott helyen, azaz a Magyar LoLTV Twitch csatornáján.
Élő videó megtekintése innen: MagyarLoLTV – www.twitch.tvSzerintetek lesz ma meglepetés a mérkőzéseken, vagy minden a várt szerint fog alakulni?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!