Vizicsacsi: "Egy jó tavaszi szakasz, szinte garantálja a VB-re való kijutást"

A jelenlegi egyetlen magyar LCS játékosunk az ESPN-nek adott interjúban beszél a csapaton belüli problémákról.

Kiss "Vizicsacsi" Tamás 2015-ben mutatkozott be az LCS-ben és azóta is ő az egyetlen magyar játékos, aki LCS-ben játszhat. Azóta számos nagy eredményt ért el a csapattal, de sok kudarcon is keresztül kellett rágnia magát, de úgy tűnik, hogy az idei szezonra végre összeállt a csapat.

Vizicsacsiék az IEM Oakland győztesei! - Összefoglaló, VIDEÓK

Hodi | 16/11/21 14:17 0-1-ről fordítottak a TSM ellen, nem estek össze, amikor visszajött 2-2-re a Flash Wolves és volt tökük bátorságuk ahhoz, hogy bepickeljenek a mindent eldöntő meccsre egy Kalistát, amit az MSI óta kompetitív meccsen világszerte összesen 10 alkalommal lehetett látni: igen, a Unicorns of Love-ról van szó, akik beugróként jöttek, láttak, majd egy kis cheese-t használva győztek is az IEM Oakland döntőjében, ezt pedig már nem veszi el tőlük senki.

A napokban az ESPN készített vele egy interjút, ahol beszél az esélyeikről a rájátszásban meg persze még számos csapaton belüli dologról.

Az első kérdés egyből a csapaton belüli hibákra irányult, ugyanis az UOL nem egyszer dobott már el egy meccset amiatt, hogy túlságosan erőltettek objektívákat.

"Megpróbálunk megnyerni mindent, amit csak tudunk, de úgy gondolom, hogy gyakran olyan küzdelmekbe megyünk bele, amibe nem kellene. A probléma az, hogy néha figyelmetlenek vagyunk, például face-checkelünk bokrokat meg hasonlók. Ezektől eltérve mindent megteszünk."

Az UOL a tavalyi VB-ről lemaradt és ennek oka a nagyon-nagyon gyenge tavaszi szezon volt. Hiába teljesítettek jól a nyári szakasz során, ha a tavaszit elrontották. Az idei évben jelenleg vezetik a B csoportot.

"Egy nagyon jó tavaszi szakasz majdnem garantálja a VB-re való kijutást, meg persze az MSI-re is, ami egy nagyon jó lehetőség, hogy kipróbáljuk magunkat más csapatok ellen még a nyári szakasz előtt, ami a többi csapattal szemben egy óriási előny. Bárki, aki kijut ide előnnyel indul a nyári szezonban. Szerintem az alapszakasz csak egy játszótér a rájátszáshoz képest. Amint a rájátszásba kerülünk, mindenki az életéért küzd, hiszen az első hely rengeteget ér."

Vizicsacsi: "Hívtak máshova játszani, de a csapatot fontosabbnak tartottam"

Az UOL toposával az H2K ellen elveszített bronzmeccs után beszélgettünk a meccsről, a mostani csapatról, és hogy hova hívták játszani korábban!

Már a playoff-ra is készülhetnek Csacsiék, hiszen már biztosan bejutottak. Ezáltal a brigád már másféle csapat összeállítással is próbálkozik, vagy akár egyes patch-ek gyengeségeit is próbálgatják. Azt is megjegyezte, hogy az IEM Katowice óta rengeteget fejlődtek és a Flash Wolves elleni meccs óta sokkal bátrabban mernek akár egy cserélt ösvénytolást is alkalmazni.

"A Flash Wolves nagyon erős csapat volt számunkra és ők nem az a Flash Wolves volt akiket Oakland-ben legyőztünk. Tízszer jobbak lettek azóta. Rengeteg nagyon jó makró mozgásuk volt. Sokat tanultunk ezekből a kicsiny mozgásokból és az ösvénycserékből is."

A kommunikáció egy nagyon fontos szerepet játszik egy csapatban. Egy egész csapatküzdelmet, vagy akár egy mérkőzést is el lehet bukni a kommunikáció hiánya miatt. Vagy akár egy váltott ösvénytolás közben az ellenfél beugrik és neked a teleporttal már nincs időd leérni és az UOL is küzdött ilyen gondokkal.

"Nem tudják, hogy mi fog történni, nem látják át teljesen tisztán a szituációt, vagy csak mással vannak elfoglalva. Talán azon vannak, hogy segítsenek nekem, vagy csak nem látják, hogy egy Lee Sin jön mögöttük, vagy egy Renekton csúszik be rájuk és ilyenkor kezdenek csak el kommunikálni. Amikor már halottak... Ez nem túl jó, de próbálunk javítani rajta és más csapat kompozíciókat is próbálgatunk. Az ellenfél a hátsó vonalunkba szeretne bekerülni, akkor mi az ő front vonalukat szeretnénk. Körbevesznek minket és mindig a küzdelem közepén leszünk. Hogyha jobban megértjük az egyes csapat kompozíciókat, akkor még jobbak lehetünk."

"Jelenleg játszhatjuk azt amit szeretnénk és próbáljuk megfejteni a mi játékstílusunkat, mert szerintem egy kicsit elvagyunk veszve most. Nem tudjuk mik az erős választásaink, mivel tudunk a legjobban teljesíteni és ezt a playoff előtt, akár még az eheti LCS során meg kell fejtenünk. Nem kell, hogy meta hős legyen, csak erős legyen és olyan amivel nyerhetünk is."

Az UOL ma délután játszik az Origennel.

Szerinted idén kijutnak a Világbajnokságra Vizicsacsiék?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.