Hatalmas meglepetés a Roccat-től, jöhet a Fnatic nélküli rájátszás?

Hatalmas meglepetés a Roccat-től, jöhet a Fnatic nélküli rájátszás?

Amilyen nyugisan indult a mostani hét, annyira felpörgött a pénteken. A Roccat bámulatosan játszott, az UOL meg igazán elengedte magát.

Egy sima átlagos péntekként indult az EU LCS adása, várható volt egy biztos Misfits győzelem a Roccat ellen, valamint egy unalmas egyoldalú UOL győzelem az Origennel szemben. Nem is tévedhettünk volna ennél nagyobbat, hiszen a Roccat nyert, ráadásul 2-0-ra, a Unicorns of Love pedig igazi clownfiestát tartott nekünk.

Vizicsacsi: "Egy jó tavaszi szakasz, szinte garantálja a VB-re való kijutást"

damilosK | 17/03/24 15:30 Kiss " Vizicsacsi" Tamás 2015-ben mutatkozott be az LCS-ben és azóta is ő az egyetlen magyar játékos, aki LCS-ben játszhat. Azóta számos nagy eredményt ért el a csapattal, de sok kudarcon is keresztül kellett rágnia magát, de úgy tűnik, hogy az idei szezonra végre összeállt a csapat.

Rögtön egy első gyilkossággal nyitott a Roccat a 4. perc végén, ahol KaKAO-t találták pozíción kívül. Phaxi fantasztikus formában volt mindkét meccsen, itt is egy jól elhelyezett Flash+Body Slam kombóval fejezte be a gyilkosságot, amivel egy double buff-ot is bezsebelt magának. Betsy a mérkőzés elején kissé gyengélkedett, de bízott csapatában, ezért igazán a lategamebuildre ment, ami később ki is fizetődött. Az első gyilkosság után azonban egy ideig úgy tűnt eddig tartott a csoda, 3-1-re jött vissza a Misfits és a tőlük már megszokott 5 emberes bot dive-ot mutatták be nekünk. Pár kisebb hibát leszámítva azonban a Roccat nagyon tisztán játszott. Phaxi teleportjai mindig jó ütemben érkeztek, megfordítva több összecsapást is, Maxlore pedig szinte mindenhol besegített.

Aranyban nem voltak annyira előrébb Betsyék, de láthatóan tudták mi a tervük és sorra hozták el a gyilkosságokat, illetve a Baront is a 28. percben. Sajnos ez a bázis betörésére nem volt elég, ugyanis egy inhibitort, sőt inhibitor tornyot sem sikerült ledönteni, de ezen szépíthettek a 37. percben. Két embert ugyan otthagytak, de a Baron az övék lett három gyilkosság mellett sőt, egy perccel később az elder drake-et is megszerezték. Nem is kellett több, a három mountain drake-re kapott elder segítségével úgy szedték a tornyokat, mint a minionokat és a 40. percben megnyerték az első mérkőzést.

Másodjára PowerofEvil tette rá kezét Vladimir-re, abban reménykedve, hogy hasonló eredményeket tud majd elérni. Ez azonban nem jött össze, mert a Roccat papírforma szerint játszotta a kompozícióját, ami az 1-3-1 splitpushra épített, Kassadinnal és Gnarral a szélső ösvényeken, míg Ziggs biztosította a wavecleart a mid lane-en. Alphari nem tudott mit kezdeni Gnarral a Hexdrinker után, ezért besegíteni se nagyon volt lehetősége, ráadásul folyamatos lépéshátrányba voltak. Ziggs egy vándor szerepét felöltve mindhárom lane-en elvitte a tornyokat, a Misfits pedig csak nézni tudta az eseményeket. Wadid Tahm Kench-e is jól kiegészítette ezt a stratégiát, mivel taxiként fuvarozta Hjarnant mindig oda, ahol épp szükség volt rá, illetve több csapattársát is kimentette kellemetlen helyzetekből Devour képességével.

Egészen a 26. percig kellett várni az első gyilkosságra, aztán Hjarnan Ziggs-e beindult és a második is az övé lett. Phaxi Gnar!-jai szinte mindig egy-egy gyilkosságban végződtek, nem történt ez másként a Baron elkezdése után sem. Résen volt a Roccat és amint meglátták Alphari-t a közelbe, azonnal válaszoltak rá, Phaxi kiugrott érte és a falhoz vágta. Rumble hiányában a csapatharc kompetenciája a Misfits-nek igencsak megzuhant. Maxlore-nak egy látványos kettős gyilkossága is volt, ahol Vlad-ot és Lulut is eltakarította egy ulti + alaptámadással, bár valószínűleg eredetileg Vlad-ra célzott. Ezúttal csak 34 perc kellett a győzelemhez, ami azért furcsa, mert a Roccat hosszú heteken keresztül egyet sem tudtak nyerni, most meg 2-0-ra nyomták le a csoport második helyzettjét, a Misfits-et

Ez egyben azt is jelenti, hogy jelenleg a harmadik helyen állnak, a Fnatic visszacsúszott a negyedikre. Ma mindenképp nyerniük kell a Giants ellen, különben nagyon nagy bajban lesznek és amióta LCS létezik, most először csúszhatnak le a playoff-ról, ami felettébb meglepő lenne, főleg ha mindez a Roccat-nek hála történik meg.

A nap második szériáját az UOL és az azóta már 0-12-ben álló OG játszotta. Azt a fajta megfontoltságot és taktikát, amit a Roccat használt a Misfits ellen itt nem igazán lehetett megtalálni. Egyértelmű volt, hogy az UOL nyerni fog, ezért kicsit feszegették a határokat olyan hősökkel mint az új Warwick (ismét), Talon és ami igazán meglepő volt a Rumble. Nem maga a karakter, hanem inkább az, hogy Vizicsacsi játszotta, aki köztudottan nem egy Rumble játékos, eddig egyszer próbálta ki LCS-en és elmondása szerint akkor nagyon nem ment neki. Itt is meghalt párszor a meccs elején de eléggé érezni lehetett a yolo szagot a srácokon és láthatóan meg is engedhették maguknak, hiszen az Origen nem nagyon tudott labdába rúgni egyik meccsen se. Végül két gyors mérkőzéssel 2-0-ra zárta a szériát az UOL, még jobban bebiztosítva a B csoport első helyét.


Vajon a Fnatic megveri ma a Giants-et, vagy a nyomás túl nagy lesz és Memento-ék kirugdossák őket a playoffból még a kieső helyről is?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!