Amerikában dübörög az egyetemi CS:GO bajnokság: 64 nevező, 3 millió forint

Amerikában dübörög az egyetemi CS:GO bajnokság: 64 nevező, 3 millió forint

Gőzerővel jön az utánpótlás az USA esport vonalán, tanulmányaik mellett komoly pénzekért versenyeznek a tengeren túli egyetemisták.

Az utánpótlás kérdése az esport szerveteket is elérte egy ideje, tavaly rengeteg együttes indított akadémiát, és csinált B csapatot a világsztárok mögé. GODSENT, fnatic, Rogue, Epsilon, Gamibt hogy csak párat említsünk.

Az USA-ban azonban még ennél is komolyabban ráfeküdtek a következő generáció kinevelésére és bátorítására. Az AVGL révén külön egyetemi bajnokságok indultak a legnépszerűbb esport játékokban, így természetesen CS:GO-ban is.

A CEVO-n szervezett ligára nem kevesebb, mint 64 egyetemi csapat jelentkezett, közülük végül 56-an kezdték meg a többfordulós csoportkört. A tét nem kevesebb, mint 3 millió forintnak megfelelő pénzösszeg, ami jó ösztöndíj kiegészítés lehet a fiataloknak egy kis játékért.

Természetesen nem egy kontrollálatlan környezetről beszélünk, az AVGL szépen felépített modellt követ, ahol a játékosok fejlődése éppolyan kiemelt feladat, mint az esport népszerűsítése. A CEVO statisztikai rendszerével követik a legjobbakat, saját csapattárs keresővel segítik a formálódó ötösöket és folyamatos hírekkel vonzzák be őket egyre jobban az esportok világába.

Ti örülnétek hasonlónak itthon is?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!