Hogyan is néz ki egy 11v11 meccs FIFA-ban?

Hogyan is néz ki egy 11v11 meccs FIFA-ban?

FIFA 17 Pro club játékmód bemutatása, azaz hogy is játszik a válogatott!

Biztos vannak olyanok, akik nem túl járatosak a FIFA világában, vagy ha játszanak is a játékkal, nem fedezik fel minden szegletét, lehetőségét. Az esti válogatott meccs előtt tehát nézzük, hogyan is játszanak hazánk fiai.

3 góllal köszönt be a svájciaknak a magyar FIFA válogatott - Videó

3:2-es összesítéssel zárta a napot az FVPA válogatott Svájc ellen.

Kezdjük a legelején

Az online menüpontból érjük el a "Pro Clubs" játékmódot, de ez csak a legmerészebbeknek ajánlott, ugyanis ez bizony a 11v11! Miután létrehoztuk saját karakterünket a játékon belül, már el is kezdhetjük fejleszteni az különböző teljesítmények feloldásával. Lehetőségünk van testre szabni a játékosunk arcát, haját, magasságát, súlyát, cipőjét, kesztyűt, kötést adhatunk rá, választhatunk sportszár magasságot stb. A testbéli adottságok meghatározzák a játékos fizikumát is. A játék minden ilyen fajta igényt kielégít. 

Klubok

Lehetőség van ugyan random emberekkel játszani, de az élet akkor kezdődik, ha megtalálja a játékos a társaságát. Ha nem szeretnénk másokhoz csatlakozni, akkor lehetőségünk van létrehozni saját klubot is. Itt is gyakorlatilag tárt karokkal várják a legnagyobb sportszergyártók az egyedi mez megrendeléseket. Nem kell Real Madrid mezben feszíteni a pályán, megtervezhető saját mez is. Magasabb osztályokban megszerezhetünk nagyobb stadionokat is. Van tehát itt is bőven lehetőség.

Játék

Ha már minden adott, akkor ideje elkezdeni játszani. Csak úgy, mint minden online játékmód, ez is 10 ligába szórja szét a játékosokat és mindenkinek meg kell mászni a 10 osztályt, ha a legjobbak közé akar kerülni. Hétvégenként elérhetőek egyenes kieséses kupák is. Miután összeállt a csapat és kiválasztotta mindenki a saját posztját, kezdődhet az ellenfélkeresés. Innentől kezdve a meccsen nincs emberváltás, mint a megszokott egyszemélyes játékban. Mindenki egymaga irányítja a kis futballistáját és próbálja ellátni a legjobb tudása szerint a posztját. Itt tehát nem az egyéni skillek számítanak, sokkal inkább a csapatösszhang, a kommunikáció. Persze itt is képes egy-egy villanás meccseket eldönteni.

Különleges pozíciók

Persze lehetőség van kevesebb mint 11 emberrel való játékra is. Ilyenkor mindenki a sajátját irányítja, viszont azokon a posztokon, ahol épp nincs ember, a gép bedob magától botokat, amiket irányíthat egy ember, vagy a gépre bízzuk az irányítást. Nem ajánlott, mert ezek a botoknak nevezett játékosok sokkal gyengébb képességűek, de hát nem ér rá mindig mindenki, ezért szükséges ez a megoldás. Vegyünk egy példát: öten jöttek össze egy esti játékra. Mindenki elfoglalja a pozícióját, majd két lehetőség van:

  1. A maradék 6 játékost a gép irányítja és együtt jászotok egy AI-val. 
  2. A maradék 6 játékost egy ember úgy irányíthatja, mint az egyszemélyes játékban. Ő ilyenkor váltogathat a játékosok között, persze csak azok között akiket nem ember tölt be. Ő a MINDENES.

A másik nem szokványos pozíció a kapus poszt. Ő az a játékos, aki nagyon sokat dobhat egy AI-hoz képest, viszont könnyebben bakizik is. Ilyen szemmel védi végig a mérkőzést:

Nehéz tehát válogatottunk dolga, de másoké is pont ennyire nehéz. Este 21:30-kor útnak indul a labda a tavalyi FVPA VB döntős Franciaország ellen, majd egy kellemetlen Algéria meccs következik. Lesz élő közvetítés, méghozzá itt: 

Ha még több sporthírt szeretnél, kattanj át a Goal.com-ra!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!