Egyre biztosabb, hogy a Fnatic-nak küzdeni kell a playoff-ért

Már csak egy hét van hátra az EU LCS-ből és egyre inkább úgy tűnik, hogy a Roccat és Fnatic helyosztó mérkőzést fognak játszani egymással az utolsó playoff helyért.

A múlt héten nem kis meglepetésünkre a Roccat lendülete továbbra sem fogyott el és a csoport második helyezettjét, a Misfits-et is megverték, ráadásul 2-0-ra. Pontosan ez a bravúros győzelem kellett ahhoz, hogy még versenyben maradjanak a playoff helyért. Ezen a héten Betsy-ékre már csak egy meccs vár, az viszont sajnos a G2 ellen lesz, kérdés, hogy ők lesznek-e azok, akik megfogják a továbbra is veretlen gárdát. Ha ez valami csodával határos módon sikerülne, az nagyon felborítaná a papírformát.

Hatalmas meglepetés a Roccat-től, jöhet a Fnatic nélküli rájátszás?

Aioween | 17/03/25 14:00 Egy sima átlagos péntekként indult az EU LCS adása, várható volt egy biztos Misfits győzelem a Roccat ellen, valamint egy unalmas egyoldalú UOL győzelem az Origennel szemben. Nem is tévedhettünk volna ennél nagyobbat, hiszen a Roccat nyert, ráadásul 2-0-ra, a Unicorns of Love pedig igazi clownfiestát tartott nekünk.

Caps-éknek se lesz sokkal könnyebb dolguk, ráadásul rájuk még két mérkőzés is vár a héten, ráadásul a két legnehezebb ellenfél, vagyis a G2 és a Misfits. Jelenlegi formájukat tekintve, nem biztos, hogy ők is képesek lesznek a csodára. Ha minden papírforma szerint történik és Fnatic mindkét mérkőzésen kikap, illetve a G2 is felülkerekedik a Roccat-en, akkor marad az egál és helyosztó mérkőzés vár rájuk. Talán ez a legvalószínűbb kimenetel, de a múlt hét után már semmi sem biztos. A Fnatic egyetlen talán reális esélye az, hogy valahogy ők is megverjék a Misfits-et, akiknek már biztos a második hely, így  annyira nincs miért küzdeniük, ezzel szemben viszont a G2 bizonyára szívesen zárna tökéletes alapszakaszt.


A mezőny további része az ábra szerint alakul, mondhatni az eheti mérkőzések már inkább csak levezetésnek minősülnek, mivel a legtöbb esetben már komolyabb változás nem várható, legalábbis az A csoportban az említett Fnatic és Roccat-en kívül. B csoportban azért fontos lesz majd az H2k és az UOL mérkőzéseit nézni, mert a helyezés olyan szempontból sokat számít,  hogy ki mikor találkozik, milyen csapattal. Aki megkaparintja az első helyet, annak egy ideig nem kell aggódnia az rájátszásban, hiszen rögtön az elődöntőben kezdhetnek majd.

Mindkét említett gárdára még két-két mérkőzés vár a héten, az unikornisokra tán egy fél fokkal nehezebbek, azaz a Vitality és a Splyce, míg az H2k-re a Splyce és az Origen. Feltehetően mind a két meccsüket meg fogja nyerni a két ötös, de ha esetleg az UOL elvesztené egyiket és az H2k mindkétszer nyer, még egyenlőség esetén is az UOL maradna első helyen, mivel a mutatójuk az H2k-vel szemben 2-0 az alapszakaszban. Tehát az egyetlen lehetőség, hogy az H2k első legyen, az az, ha az UOL mindkét meccsét elveszti, amire nem sok esélyt látunk.

Az utolsó hét mérkőzései a már megszokott csütörtök délután 5-kor indulnak majd.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!