Ez a split nem a fociklubboké, a testvércsapatok viszont taroltak

Ez a split nem a fociklubboké, a testvércsapatok viszont taroltak

Két fociklubb csapata is bekerült az EU Challenger Series elődöntőjébe, de mindkettő elvérzett az utolsó megmérettetésnél.

Mind a Misfits Academy és a Fnatic Academy is  megnyerte mérkőzéseit az EU Challenger Series elödöntőiben, ami azt jelenti, hogy a két fociklubb csapatai, a Paris Saint-Germain és a Schalke 04 is kiestek az utolsó megmérettetés után. Ráadásul a Schalke lehet el is adja rögtön a helyét, bár még semmi sem biztos.

A domináns alapszakasz és az elbukott elődöntő után feloszolhat a Schalke 04

Az elődöntőig veretlenül menetelt a Schalke 04, ott viszont a Misfits Academy kifogott rajtuk. Most a helyük eladásán gondolkozik a fociklub.

A legnagyobb meglepetést a Misfits Academy okozta, akik az addig veretlen és amúgy is esélyesnek tartott Schalke-t gyűrték le 3-1-re. Az alapszakasz alatt senki nem talált fogás Selfie-n és csapatán, de amikor igazán számított volna, sajnos nem tudtak úgy teljesíteni, ahogy kellett volna. Mivel egyszer már voltak az LCS-ben, egyértelműen oda szerettek volna visszakerülni, de az újabb kudarc után kérdéses, hogy mennyi pénzt akarnak még ebbe belepumpálni. 

A Fnatic Academy-nek is fel volt adva azért a lecke, a Yellowstar által összerakott PSG szintén nem tűnt könnyű ellenfélnek, főleg egy ilyen tapasztalat emberrel a háttérben, aki tökéletes splitet is hozott már össze a Fnatic-el. Kissé iróniukus, hogy végül a volt organizációja, aminek égisze alatt "felnőtt", állta útját az utolsó pillanatban, hogy újra az LCS-ben tudhassa egy csapatát.

Egy végső megmérettetés van még hátra számukra, az EU LCS két alsó csapatának egyikét megverni. A szabályozás értelmében a jobb pozícióban lévő LCS csapat választhat magának ellenfelet. Nagy valószínűséggel ez a Giants lesz, az Origennek be kell érnie azzal, ami marad nekik. Az biztos, hogy bármelyiket is választják, nem lesz könnyű dolguk és hosszú idő után először talán két új csapatot is üdvözölhetnénk az LCS-ben ha... Ha bármelyik Challenger csapat nyer is, el kell adják majd a helyüket, hiszen mindketten rendelkeznek testvércsapattal az LCS-ben, így kérdéses, hogy mi fog történni velük győzelem esetén.

Ki szerzi majd meg a helyet és mi lesz a játékosokkal? Fontos kérdések ezek, amikre talán kell választ keresni, talán nem. Láttunk már csapatot feltámadni az utolsó pillanatban, a Giants már volt ilyen helyzetben, igaz akkor még más felállással.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!