Az Astralis már lemondta, vajon ki lesz a következő?

Néhány meghívott utána most fény derült az egyik legnagyobb hiányzóra is, a Major alaposan keresztbe tett Kölnnek.

Abban a pillanatban, hogy a Valve emberei bejelentették a következő Major időpontját egyik szemünk sírni, a másik pedig nevetni kezdett. Örültünk, mert a PGL mindig is minőségi rendezvényeiről volt ismert, Krakkó ráadásul egy igazán jó helyszín az eddigi esport versenyek fényében. Másrészt viszont szomorúak voltunk, mert a helyszín és főleg az időpont alaposan keresztbe tett sokak kedvenc európai versenyének, az ESL One Kölnnek.

Köln elbukta a Major jogot, Krakkóban rendezik a következő nagyversenyt

Az ESL One presztízsét alaposan rombolni fogja a PGL által szervezett Major, ráadásul az összes Minort is megtartották maguknak.

Várható volt, hogy egy héttel a Major kvali után és két héttel a PGL Major előtt sokan lemondják majd a megjelenést, sőt lesznek akik el se fogadják a meghívást. Ezek után meglepő volt, hogy elsőként három olyan csapatot jelentettek be, akik az eddigiek alapján azt mondtuk volna, kényelmesebbek annál, mint hogy Major előtt két héttel ESL One-ra menjenek.

Az SK, Virtus.pro és FaZe hármas viszont jelen állás szerint utazik. A kvali őket nem érinti, legendás pozíciójuk miatt egyből a Major főtábláján ülnek, de hogy két héttel előtte belefér-e egy 250 000 dolláros verseny, azt már csak úk tudják. Egyelőre úgy tűnik igen.

Nem úgy a világranglistát vezető, Major címvédő Astralis-nak, akik bejelentették, nem kívánnak részt venni a kölni versenyen, éppen a már említett zsúfolt menetrend miatt. A kérdés továbbra is nyitott, egyelőre megtippelni is nehéz lenne, kik fogadják el a meghívást, és végül kik lesznek azok, akik tényleg lemennek a versenyre. Tekintve, hogy a jegyek nagyrészét már előre eladták (azt remélve, hogy ismét náluk lesz a Major), valamit mindenképp villantatnia kell az ESL-nek nyáron.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!