Minden lap, minden újdonság, Standard rotáció: itt a Mamut éve!

Pénteken debütál az új Hearthstone kiegészítő, a Journey to Un'Goro, mellyel párhuzamosan rengeteg változás érkezik a játékba.

Eljött a nap, amire már mindenki régóta várt: április 7-re virradóra beköszönt az új Hearthstone-évad, a Year of the Mammoth, amely rengeteg változást hoz majd a játékba. Ezeket gyűjtöttük össze nektek egy csokorba, hogy ne maradjon bennetek kérdés az újdonságok kapcsán!

Standard rotáció

A rotáció következtében három kiegészítő lapjai is kikerülnek a Standard módból:

  • Blackrock Mountain
  • The Grand Tournament
  • League of Explorers

Ezzel olyan lapok búcsúznak az első számú játékmódtól, mint a sárkányok (és a szinergia lapok) nagy része, Brann Bronzebeard, Emperor Thaurissan vagy éppen - mind közül talán a legfontosabb - Reno Jackson. Mostantól ezek csak a Wild módban lesznek elérhetőek.

Hall of Fame

A fenti kiegészítők lapjai mellett hat darab Classic kártyát is "nyugdíjaz" a Blizzard, ezek szintén átmennek Wildba:

  • Ragnaros the Firelord
  • Sylvanas Windrunner
  • Azure Drake
  • Ice Lance
  • Power Overwhelming
  • Conceal

Fontos, hogy kompenzáció gyanánt a fenti hat lap dust értékét minden játékos megkapja majd, aki rendelkezik velük. Ennek részleteiről korábbi cikkünkben olvashattok bővebben.

Új karakter: Maiev Shadowsong

Egy vadonatúj karakterskin is érkezik az új évaddal párhuzamosan: Maiev Shadowsonggal a Rogue-rajongóknak szeretnének kedveskedni. Nem is lesz nehéz megszerezni: mindössze annyi lesz a dolgunk, hogy nyerjünk 10 meccset az új Standard formátumban.

Az új kiegészítő: Journey to Un'Goro

A legnagyobb újdonság természetesen az új kártyacsomag, a Journey to Un'Goro, melyben 135 új lapot lehet majd bontani. Három fő újdonsága lesz a kiegészítőnek:

  • Új mechanika: Quest
  • Új kulcsszó: Adapt
  • Új altípus: Elemental

Questek

Mindegyik class kap egy saját Quest kártyát, melyek Legendary varázslatok lesznek, tehát egyet lehet belőlük használni. A Questek különlegessége, hogy automatikusan a kezdőkézbe kapod őket, önmagukban azonban nem csinálnak semmit: egy feltételt szabnak meg az adott meccsre, melyet ha teljesítesz, akkor egy nagyon erős Reward kártya lesz a jutalmad, amit az adott játékban használhatsz fel. Íme a 9 Quest és a hozzájuk tartozó jutalomlapok:








Adapt

Az Adapt egy új képesség, amely lényekre sülhet ki különféle módokon. Amikor ez megtörténik, akkor a játék 10 lehetséges opcióból ajánl fel 3 véletlenszerűt, hasonló módon, mint a Discover. Az Adapt képességek az alábbiak lesznek:

Az összes lap

A Journey to Un'Goro kiegészítőben összesen tehát 135 új lap érkezik, 45 neutral és 9x10 class kártyával. Íme az összes egy helyen (a fentebb már felsorolt Questek kivételével):

Neutral















Druid



Hunter



Mage



Paladin



Priest



Rogue



Shaman



Warlock



Warrior


Pénteken tehát indul a Mamut éve - bízunk benne, hogy sok izgalmat tartogat majd számunkra!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!