Rengeteget változott Elise - íme a korábbi verziók

Rengeteget változott Elise - íme a korábbi verziók

Három korábbi verzióját is megmutatta a Blizzard az új Legendary lapnak.

Nem újdonság, hogy a Hearthstone lapok hosszas tervezési és fejlesztési folyamatot követően nyerik el végleges formájukat - a Blizzard korábban részletesen is kifejtette, hogyan készül egy kiegészítő a játékban.

Megtudtuk, hogyan készül egy Hearthstone kiegészítő

Több expanzión is dolgoznak egymással párhuzamosan, egy kártyaszett általában fél év alatt készül el.

Ennek megfelelően könnyen előfordulhat, hogy egy lapnak számos különböző változata is elkészül a hónapok folyamán - különösen azon kártyák esetében, melyek valami különlegeset tudnak. Ilyen volt a League of Explorers-ben megjelent Elise új verziója, Elise the Trailblazer is, aki az alábbi formában került be a játékba.

Nem mindig volt ez így azonban - sőt, eredetileg teljesen mást tudott a kártya. Az "új" Elise legelső verziója a Discover és Adapt képességekkel trükközött (utóbbit kezdetben Evolve-nak hívták): azt tudta, hogy ha kint van, akkor mindhárom feldobott opciót megkapjuk a két képesség esetében. A Blizzardnak ezzel az volt a fő baja, hogy pont azt ölték ki ezekből a mechanikákból, ami miatt szórakoztatóak, vagyis hogy döntési szituáció elé helyezi a játékost. Így végül elvetették ezt a változatot.

A következő változat már a Questek irányába ment el: olyan lapokat kevert a paklinkba, melyek a küldetésünk teljesítését segítik. Ez sem volt az igazi azonban, hiszen lényegében kötelező volt a Questek mellé, így szűkítette a pakliépítési lehetőségeket - ugyanakkor pedig a játékosok válláról is túl nagy terhet vett le, hiszen kevésbé kellett optimalizálni az összeállításon.

A harmadik verzió már igen közel áll ahhoz, amit végül meg is kaptunk: a végeredmény itt már az ominózus Un'Goro pack, és annak bekeverése a pakliba. A különbség annyi, hogy két lépésben tehettünk volna szert a jutalomra, akárcsak az eredeti Elise és a Golden Monkey esetében. Összességében azonban - mivel a Golden Monkey általánosságban erősebb effekt, mint az Un'Goro csomag - ez a megoldás túlságosan lassú volt ahhoz, hogy az "új" Elise igazán használható legyen.

A Blizzard végül elvetette a "középső" lap ötletét, így megkaptuk a mostani, 5-ért 5/5-ös Elise-t, aki rögtön bekeveri a bontatlan csomagot a deckünkbe. Szerintetek jól döntöttek a végső verzióval, vagy valamelyik másik változat lett volna a nyerő nálatok?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!