Változott és igazságosabb lett a matchmaking rendszer

Változott és igazságosabb lett a matchmaking rendszer

Mostantól még nagyobb eséllyel fogsz a képességeidhez hasonló szintű játékostársakat kapni.

A smurf accountok és a különféle trükközések okán nem újkeletű jelenség az Overwatch-ban, hogy egy-egy játékos szintje és skill ratingje nem feltétlenül tükrözi a valós tudását. A Blizzard azonban egy ideje már igyekszik fellépni ez ellen, méghozzá olyan módon, hogy a sorozatos győzelmek, illetve vereségek esetén egyre gyorsabb ütemben közelíti a valós MMR (matchmaking rating) értéket a feltételezetthez.

Ennek a rendszernek is megvannak a hiányosságai azonban, hiszen hiába törekszik a játék az egyensúly és az 50 százalékos győzelmi arány folyamatos fenntartására, bármikor előfordulhat, hogy különösebb indok nélkül összejön egy nagyobb győztes vagy vesztes széria. Ebben az esetben pedig az imént említett "szorzós" rendszer miatt éppen távolodni fog a valós szintjétől, méghozzá gyorsuló ütemben.

A játékosok hány százalékánál vagy jobb? Most kiderül!

A Blizzard közzétette, hogyan oszlanak el az Overwatch játékosok az egyes szintek között. Emellett egy fontos változást is bejelentettek.

A Blizzard is észlelte, hogy ez így nem feltétlenül jó, ezért a tegnap fellőtt legújabb patch-ben változtattak a matchmaking rendszeren. Mostantól a korábbinál nagyobb győztes vagy vesztes széria kell ahhoz, hogy a játék szorzókat alkalmazzon és gyorsuló mértékben változtasson az MMR értékén. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a játék kizárólag akkor fogja drasztikusan megváltoztatni a hozzád tartozó skill értéket, ha tényleg biztos abban, hogy a meghatározott MMR, illetve a valódi tudásod között jelentős eltérés van.

A lényeg tehát két mondatban: aki ki szeretné játszani az Overwatch rendszerét, és gyengébb játékosokat szeretne farmolni, az hosszú távon továbbra sem fogja tudni ezt megtenni. Ugyanakkor egy "véletlen" jobb széria után senki sem fog hirtelen indokolatlanul erős játékostársakat kapni.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!