Egyre kelendőbbek az ex-csalók, ezúttal a Cloud9 hívta meg egyiküket

A Summit jövő heti tornáján Skadoodle gyenge egészségi állapota miatt még nem tud részt venni, váratlan helyről érkezik a segítség.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az ESL feloldozása után az egykori csalók sorra kezdenek visszaszivárogni a versenyszerű játékba, dream3r köré egy egész csapat épült, emilio pedig egy baráti mix keretében meghívottként érkezik a CPH Games-re. Az eddigi legnagyobb szenzáció azonban most robbant Amerikában, ezúttal ugyanis egy bundabotrányban érintett játékost karolt fel egy elit csapat.

Swag nevét talán mind hallottuk már, a tehetséges fiatal az iBUYPOWER bundaügye kapcsán került az eltiltás sorsára, és a nagy csapatok azóta tulajdonképpen felé se néznek, hiszen a komoly versenyekre örökös eltiltást kapott.

A Summit szervezői azonban úgy döntöttek, engedélyezik swag szereplését, tekintve hogy ez a torna nem Valve által szponzorált esemény, így a lineupokra vonatkozó korlátozásokban szabad kezük van.

"A Cloud9 megkeresett minket swag kapcsán, aki beugróként érkezne a csapattal, mi pedig belementünk." - zárta rövidre a dolgot David Gorman.

Az eltiltott játékos Skadoodle helyett érkezik a csapatba, akinek gyenge egészségi állapota nem teszi lehetővé, hogy a csapattal tartson a versenyre. A profi mezőny tagjai egyébként több ízben is kifejtették már, sokkal szívesebben vennék, ha a bundabotrányban érintett játékosok érkeznének vissza a tényleges csalással elkapottak helyett, lehet szép lassan ez a törekvés is utat tör magának.

Íme a CS:GO világ reakciója a visszaengedett csalókra!

Az ESL új szabálya alaposan felkavarta az állóvizet, érvek és ellenérvek folynak a csapból is.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!