Szerencsétlen párosítás után, csak Flash-ék jutottak a legjobb 16 közé Koppenhágában

Szerencsétlen párosítás után, csak Flash-ék jutottak a legjobb 16 közé Koppenhágában

A lányoknál Nylonék csoportjuk alsó ágán csapnak össze Kesszikéék csapatával a továbbjutásért.

A dán szervezők nem igazán voltak a helyzet magaslatán a Copenhagen Games LAN első napján: a délre tervezett start alapból egy laza 4 órás (!) csúszással indult, az utolsó meccsek pedig még jócskán éjfél után mentek, ráadásul a közvetítésekkel is voltak gondok, egy idő után már GOTV IP-t se kaptak a kommentátorok, hogy lehessen élőben követni a meccseket az otthon ülőknek, így maradt a HLTV eredményjelzője. 400 eurós nevezési díjért és 500 eurós gépbérlésért (persze, ha nem vittél gépet) nem feltétlenül ezt várnák a csapatok. 

Ettől függetlenül amit lehetett, kihoztak a magyarok az első napból, a többiről a szerencse döntött: a FLASH által vezényelt Sensei eddig magabiztosan halad, a csoportjában simán nyert a dán Gamesports és a ZetMac Gaming ellen is (16-3, 16-5). A férfiaknál a másik magyar csapatunk, a HoP is továbbjutott, legyőzték a Dejavue-t (bár nagyon szorosan, az első meccsen 15-11-ről fordították meg 19-16-ra), majd kikaptak a Binary Dragons-tól (11-16), végül az alsó ágon ismét a Dejavue jött, az már sima 16-5 lett. A legizgalmasabb pillanatokat az első, Dejavue elleni meccs adta: egyrészt meccspontnál sikerült egy 1v3-at lehoznia NOFEAR-nek, amivel bent tartotta a csapatát a meccsben, majd a hosszabbításban sikerült ilyeneket lőni, ezt éppen bzt szolgáltatta:

Mindkét férfi csapatunk továbbjutott tehát a csoportkörből, de a sorsolás nem nekünk kedvezett, hiszen egyből egymás ellen kerültek össze, a vége pedig két sima meccs lett barcode-ék javára. Cobblestone-on 16-10, Mirage-on 16-7, kár, hogy itt kerültek össze egy hosszú nap végén, késő este, hiszen már mindkét ötös hulla fáradt volt. Flash-ékre a lengyel PRIDE vár a legjobb 16 között, akik az előző körben a német Alternate Attax-ot győzték le 2-1-re. Kőkemény meccs lesz, hiszen kőkemény az ellenfél is: 3-4. hely a Binary Dragons versenyén, az ECS Development League nyílt selejtezőt behúzták, de egy csomó más, kisebb-nagyobb régiós versenyen is bőven a top10-ben végeztek. 

A lányoknál Nylonék a csoportjukban az alsó ágon meccselnek Kesszikéék mixével a továbbjutásért, de egyszer már találkoztak itt a LAN-on, ott 16-2-re simán nyertek az előbbiek. Az biztos, hogy lesz magyar résztvevő lány a top16-ban is. 

A magyar közvetítés MÁR MEGY, gyertek szurkolni a Sensei-nek!

Élő videó megtekintése innen: esporthuCS – www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!