Majd két év után újra LCS döntőben az UOL!

Majd két év után újra LCS döntőben az UOL!

Utoljára 2015-ben láthattuk őket döntőzni, most viszont újfent bizonyíthatnak, ezúttal az immáron nem veretlen G2 ellen.

Az elmúlt héten lezajlottak az utolsó összecsapások a hamburgi döntő előtt az EU LCS-ben. Sok izgalmas meccset nézhettünk végig és meglepetésben is volt részünk bőven, minden gárda kitett magáért.

Mire elég a Fnatic feltámadása? Játszhat döntőt ismét az UOL? Jönnek az LCS elődöntői

Hodi | 17/04/15 10:54 Szombaton és vasárnap rendezik az EU és NA LCS elődöntőit, ahol már kőkeményen a világbajnoki pontokért megy a küzdelem, hiszen egy eredményes tavaszi szezon már fél lábbal a vb-t jelentheti! Nézzük, mi vár ránk! A mi tippünk: 3-1-re nyer a G2 A két európai topmárka összecsapása, a gigászok harca.

Az első mérkőzés szombaton kezdődött a majdnem veretlen alapszakaszt záró G2 és a csodával határos módon feltámadt Fnatic között. Előbbi az alapszakaszban elért első helynek köszönhetően jutott az elődöntőbe, míg utóbbi egy bravúros 3-0-val legyőzte az esélyesebbnek tartott H2k-t. Rekkles élete mérkőzéseit játszotta, az szinte biztos.

Sokan nem gondolták volna, hogy eljutnak eddig, de az utóbbi hetekben nagy változáson ment keresztül a gárda. Ez megmutatkozott az első meccsen is a G2 ellen, ahol elég fölényesen nyert a Fnatic. Rekkles itt is nagyot alkotott, igaz Kennen-t eltiltották tőle, nem véletlenül. Továbbra is ő nagyjából az egyetlen lövész a világon, aki igazán ki tudja használni ezt a karaktert az alsó ösvényen, így Twitch-re kényszerült. Ezzel sem kellett félteni, hiszen 6 0 5-ben zárta az első meccset, ráadsul csapata 1 - 19-es állás mellett nyert kevesebb, mint 32 perc alatt.

Felkapta a fejét mindenki, köztük a G2 is, mivel a második mérkőzéstől fordult a kocka. Az első és a második meccs között csak egy karakter változott, Jesiz Zyra helyett Annie-t hozott és lényegében ugyanazt a meccset játszották le. Bár egyoldalúnak és rövidnek se volt mondható a második mérkőzés, végül a G2 tudott felülkerekedni, Rekkles és sOAZ is sok figyelmet kapott, Caps pedig egyedül nem tudott annyit hozzátenni az ösvényekhez Aurelion Sol-ként, hogy átbillentse az egyensúlyt a javukra. 

Harmadjára újított mindkét csapat, de ezúttal is a Fnatic húzta a rövidebbet. Caps Syndrájára tökéletes counternek bizonyult az Ekko, aki 8 0 1-ben végzett, míg Caps 0 3 0-ban. Lényegében az első meccsen mutatott dominanciát nézhettük újra, csak ezúttal a G2 javára. Mindössze egy tornyot tudott bedönteni a narancs fekete bagázs. Ennek ellenére a G2 nem kapodta el és majd 43 percen keresztül tartott a küzdelem. 

A negyedik és egyben utolsó meccs kissé csalókat lehet első ránézésre. Gyilkosságokban fej-fej mellett haladtak, sőt a végén a Fnaticnal eggyel több is volt, de ettől függetlenül a G2 nyert. Végig náluk volt az aranyelőny, igaz eleinte még ingazodott kissé, de a 20. perc után beindult a lavina. Rekkles most is mindent megtett Tristanával, de kevésnek bizonyult. Caps Kayle választása nem igazán tudta kinőni magát, túl lassan scale-elt. Sok objektívát hozott el a G2, ezzel egyre jobban visszaszorítva az FNC-t, végül alig 34 perc alatt eldőlt a Nexus is.

Vasárnap jöttek az unikornisok és persze a Misfits. Előbbi szintén egyből az elődöntőben kezdett, mivel első lett a B csoportban, utóbbi pedig 0-2-rők fordított a Splyce ellen, mikor már úgy tűnt minden elveszett.

Az első meccs bombasztikusan indult topon, először Csacsi solokilljével, egy zseniális dive során, majd utána Xerxe tökéletes Gragas ultija megfordította a 2 v 3-at, KaKAO és a többiek azt se tudták merre vannak arccal előre. A gyilkosságok csak gyültek sorra, ugyanúgy ahogy a tornyok az UOL javára, egészen a 25. percig, ahol csúfosan sikerült egy baron körüli harc. Hiába a hiba, a baront Xerxe sikeresen ellopta. Alphari nem igazán tudta élvezni Camille-t folyamatosan elkapták a szélső ösvényeken. A gyilkosságok száma végig szoros volt, de aranyból több jutott Csacsiéknak, de azért nem adta magát könnyen PowerofEvil és csapata.

Kissé visszaütött a második kezdés, az első gyilkosságot összeszedte Exileh, de utána fordított PoE egy kettős gyilkossággal, ráadásul a buffokat is megkapta. Csacsi ahhoz képest, hogy egészen a 9. hétig egyszer sem mutatta meg Rumble, ahhoz képest azóta felettébb magabiztosan játszik vele. Ennek ellenére a kezdeti tornyokat a Misfits hozta el, szám szerint hármat is, ezzel megszerezve az előnyt. Később ez nagyon megfordult, a 40. percben már 7 ezerrel vezettek Hyliék, ahol egy 4-0-ás cserét eszközöltek az MSF ellen, majd azzal a lendülettel be is fejezték a meccset.

Meccsponthoz jutott Exileh és csapata, sokan egy újabb reverse sweep-től féltek, hiszen a Splyce ellen is 0-2-ről fordított a Misfits. Alphari harmadik hősét hozta be, Kennen személyében és bár az első gyilkosság ő lett egy szép gank után, bosszút állt és még hátrányból is megölte Csacsit 1 v 1-ben. Később ezt KaKAO segítségével megtette újra, Hans Sama pedig többször is találta az Ashe ultival.  Egyre inkább nőt a gyilkosságok számára, ráadásul PoE nosztalgikus Lulu mid választása is biztosan meglepte Samux-éket. Tornyokból is csak 3-at hoztak el, aztán megrekdetek, teljesen átvette az irányítást a Misfits minden téren. Az ősi sárkányt elhozta a Misfits, ezért az UOL egy baronnal próbált válaszolni, de túl lassan tudták csak sebezni ezért az ellenség odaért időben. Később újra próbálták, ezúttal már elhozták, de mindössze egy tornyot tudtak csak elhozni ebből. Ezután több oda-vissza harc volt, az ősi sárkánynál is, aztán az alsó ösvényen tört be a Misfits újfent a bázisba. Exileh-ék mindent megtettek, hogy tartsák a nexust, de nexus torony már nem volt és miután egy szoros összecsapásba ászt szenvedtek el, Hans Sama betörte a nexust.

Bekövetkezett amitől az UOL is tartott, beindult a Misfits. PoE újfent meglepett minket, ezúttal egy Kayle mid választással. Első gyilkosságot nagyon látványosan Samux és Hylissang összejátéka adta. Utóbbi viszonylag többször elkapták, de szinte mindig elhozott csapatának cserébe Tahm Kench-el. Ezzel a kompozícióval folyamatosan tudtak diveolni, hiszen Exileh Vladimirje könnyen mehetett tornyok alá, Samux pedig messziről szedte le a célpontokat Jhin-nel. Ezt ismételték újra meg újra, Kayle ultija kevés volt ezek megállítására. Úgy tűnt, hogy már a 24. percben vége lesz a meccsnek, de Csacsiék tanultak, nem maradtak túl sokáig, elhouzták a Nexus tornyokat, majd hátráltak. A végső push-ra csak két percet kellett várni és a 26. percben biztosították helyüket a döntőben.

A döntő maga április 23-án lesz Hamburgban, ahol a G2 és az UOL fog összecsapni. Az eddigi mutatók alapján az UOL nem sokszor tudta megverni ocelote csapatát, de talán most felveszik a kesztyűt.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!