Így úszhatják meg a koreai LoL profik a katonaságot

Így úszhatják meg a koreai LoL profik a katonaságot

Lehet, hogy a kötelező két éves katonai szolgálatot négy hétre tudják csökkenteni a koreai játékosok.

A napokban jelentette be a kínai Alibaba leányvállalat, az Alisports (az Alibaba egyébként az Ebay vagy az Amazon távol-keleti megfelelője), hogy újabb lökést adnak az e-sportnak, miután sikerült megállapodniuk az Ázsiai Olimpiai Tanáccsal, hogy 2018-ban és 2022-ben is része lesz az e-sport az Ázsiai Játékoknak. Ez gyakorlatilag a kontinens saját olimpiája, ahol számos ország élsportolói versengenek egymással, egyébként pedig sorrendben a világ második legnagyobb sporteseményeként van számon tartva az olimpia után.

E-sport is lesz az "ázsiai olimpián"

A 2018-as és a 2022-es Ázsiai Játékokon is lesznek e-sport versenyek.

Bár az itt résztvevő e-sport játékok még nem lettek kiválasztva, ha a League of Legends szerepel majd a palettán, az kiutat jelenthet azon koreai profi játékosoknak, akik még nem teljesítették az országuk által előírt kétéves, kötelező katonai szolgálatot. A kiskaput az jelenti, hogy a játékokon érmet lehet majd nyerni, a katonai besorozási törvény szerint pedig amennyiben egy élsportoló éremért versenyezhet egy sportversenyen, úgy a kötelező szolgálat lecsökkenthető egy mindössze 4 hétig tartó alapkiképzésre. 

Bajban lehetnek Fakerék az új koreai katonai törvény miatt

Az e-sportolókat is érintheti a sorkötelezettség.

Vannak olyan játékosok (pl. az SKT korábbi világbajnok toposa, Marin vagy CJ Entus egykori sztárja, Cloudtemplar, akik még a LoL-os karrierjük előtt teljesítették a szolgálatot, de Fakerékre, meg úgy az LCK nagy részére (és persze a többi régió importált koreai játékosaira, mint pl. ReignOver) viszont még vár a szolgálat, amit előbb-utóbb teljesíteniük kell majd. Az Ázsiai Játékok egy kiskapu lehet, de itt viszont csak ázsiai csapatok versenghetnek majd egymással (valószínűleg), így az import játékosoknak jó eséllyel továbbra is fel kell készülniük majd arra, hogy előbb-utóbb landol a behívójuk.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!