Kisorsolták az MSI-on résztvevő kisebb régiókat!

Bár a főbb régiókban még nincs vége a szezonnak (EU/NA), több helyen a világon már megvannak az MSI résztvevők.

A nyugati és koreai régiók még egyelőre küzdenek egymással, végső győztese még nincs a tavaszi szezonnak, viszont több kisebb régió már letudta bajnokságait. Ahogy arról már korábban is írtunk, ők is részt vesznek majd az idei MSI-n, amihez két csoportot már ki is sorsoltak az új formátumnak köszönhetően.

Riói hangulat lesz az idei MSI-n

Aioween | 17/02/08 20:00 A tavaszi és nyári LCS splitek között kerül megrendezésre az év második legnagyobb nemzetközi versenye a VB után, ez a Mid Season Invitational. Nem csak a kínai vb helyszínnel újított a Riot, az MSI is olyan kontinensre megy, ahol eddig még nem járt, még pedig Dél-Amerikába, Sao Pauloba és Rio de Janeiroba!

Az idei MSI Brazíliában lesz megtartva, a bekerülési metódus, illetve a formátum kissé változott, több régiót felbontottak. Kibővült többek közt egy Play-In szakasszal, ahol pont a most kisorsolt kisebb régiók küzdenek majd a bejutásért, valamint a második fordulóban beszáll az LMS és az NA LCS is, az elmúlt két évben nyújtott teljesítményük alapján, ahol a korábbi MSI-ket, valamint a világbajnokságokat vették alapul.

Két úgynevezett pool-ból húzták ki a csapatokat, akiket aztán két csoportba sorsoltak.

Az első pool így néz ki:

Míg a második így:

Ezek a csapatok úgynevezett double-round robin rendszerben küzdenek meg egymással, Bo1-es keretek közt és a győztesek fognak szembenézni az NA LCS valamint az LMS régió kéviselőivel. Akik itt nyerni tudnak, azok továbbmennek a csoportkörbe, illetve a két vesztes még játszik egymással, hogy kiderüljön a harmadik továbbjutó. Ehhez a három csapathoz csatlakozik majd a későbbiekben az EU LCS, az LPL (kínai ligai), valamint az LCK (koreai liga) és ők hatan teszik majd ki az MSI végső résztvevőit.

Nézzük akkor a két csoportot, hogy ki hova került.

Az A csoportba a Brazíliát képviselő Red Canids került, akik eddig egy másodosztályú csapatnak minősültek, de a legutóbbi szezon döntőjét 3-0-ra nyerték, így igencsak kiemelkedtek mostanra a többi csapat közül. Másodikként az OCE-t képviselő Dire Wolves csatlakozik, akik erős csapat voltak eddig is a régiójukban, de a mostanában mutatott makró szintű fejlődésük juttatta őket idáig. Harmadikként a törökök érkeznek az A csoportba, viszont náluk április 22-én lesz a döntő a Supermassive és a Crew Esports között, ennek a győztese játszhat az MSI-n. Utoljára a japán régió csatlakozik, ahonnan az alapszakaszban második helyen végzett Rampage érkezik, akik a rájátszásban kerekedtek felül ellenfeleiken, ráadásul három új taggal.

A B csoportba elsőként a CIS-t képviselő Virtus Pro került, akiknek neve ismerős lehet a CS:GO rajongóknak. Most megpróbálják majd itt is megmutatni mit tudnak, két kemény széria után, aminek köszönhetően megnyerték az LCL-t, kiszorítva a korábban VB-ről ismert ANX-et, mostani nevükön M19-et. A LAN-t a Lyon Gaming fogja reprezentálni, akik 8-ik kupájukat nyerték meg idén a latin-amerikai régió északi felében. Délkelet Ázsiát a GPL-ből, a vietnámi Gigabyte Marines érkezik majd, akik hosszú ideje nem buktak már egy meccset sem. Latin-Amerika déli részéből Isuris Gaming jön az MSI-ra, akik ha nem is a legjobb csapat voltak mindig, nagyon könnyen tanultak hibáikból és így gyorsan tudtak fejlődni. 

Az első mérkőzés április 28-án indul, ahol először Brazília és Oceánia csap össze, egy Bo1 keretein belül. Sok új csapattal ismerkedhetünk meg, akik akár még meglepetést is okozhatnak, így érdemes lesz követni az eseményeket.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!