3 éve nem nyert NA LCS-t a C9, most menni fog nekik?

3 éve nem nyert NA LCS-t a C9, most menni fog nekik?

Számtalan alkalommal találkozott már ez a két csapat egymással a döntőben, viszont a C9 2014 tavasza óta nem nyert, vajon most sikerül?

Anno egy teljesen kezdő csapatként csatlakozott a C9 az észak-amerikai LCS-hez, amikor a TSM már rég nagy csapatnak számított. Azóta viszont ők is kinőtték magukat és bár 3 éve nem nyertek, továbbis az egyik legdominánsabb csapat a TSM mellett az új kontinensen. Most tavasszal megint úgy alakult a helyzet, hogy egymással néznek farkasszemet a döntőben.

NA LCS körkép, továbbra is vezetnek Bjergsenék

Aioween | 17/03/22 17:30 Az NA LCS-ből már csak egy hét van hátra, szemben az EU LCS-el. Itt nincs két csoport, a 10 csapatot egyben lehet vizsgálni, nézzük is hogyan áll a mezőny, illetve milyen változásokra lehet még számítani esetlegesen.

Azt is lehetne mondani, hogy helyreállt a rend az NA LCS-ben, mivel megint egy TSM vs C9 összecsapásnak lehetünk a szemtanúi. Legutóbb az előző szezonban csaptak össze egymással, azaz a 2016-os év nyári szakaszában, ekkor a TSM nyert 3-1-re. A TSM-nél azóta sok minden nem változott, igaz volt egy csúfos szereplésük a VB-n, aminek köszönhetően Doublelift akkor úgy döntött, hogy pihenőre megy egy időre, így WildTurtle térhetett vissza a szétesőben lévő Immortalsból. A Cloud9 oldalán is történtek változások, topon Impact mellé érkezett cserejátékosnak Ray, akit rendszerint be is szoktak tenni, illetve Meteost Contractz váltotta le.

Nézzünk meg pár érdekes tényt a két csapatról a döntő kapcsán:

  • csak egyik csapat képviselheti majd Észak-Amerikát a nemsokára kezdődő MSI-n és figyelembe véve, hogy egyik csapat sem teljesített túl jól a tavalyi VB-n mindketten bizonyítani akarnak majd
  • Impact-en kívül a csapaton belül mindenki mindössze kétszer halt meg a Phoenix1 elleni összecsapásban és a teljes kezdő lineup 10+-os KDA-val rendelkezett. Sokkal meggyőzőbb volt ez a győzelem, mint a TSM-é a FlyQuest-tel szemben
  • Mindkét csapatból 4-4 tag itt van a tavalyi torontói döntőből
  • 5 különböző felállású csapat nyert már NA LCS-t a C9 utolsó végső győzelme óta, ebből hármat a TSM, kettőt pedig a CLG hozott el, még a kaliforniai szárazzás is véget ért ennyi idő alatt. 
  • múlt héten a Cloud9 6 játékossal játszott és idáig ők az egyetlen amerikai csapat, akik sikeresen integráltak egy állandó cserejátékost a csapatukba. Természetesen Ray-ről van szó, aki Impactet váltja néha. Sokan mondják azt is, hogy ha Ray a csapat pallosa, akkor Impact a Cloud9 pajzsa, mivel teljesen más játékstílust képviselnek. Kérdés, hogy elegek lesznek-e megállítani Hauntzert.
  • ez lesz Bjergsen hetedik NA LCS Finals eventje zsinorban, amivel fej-fej mellett halad éppen mostani csapattársával, WildTurtle-el. Együtt 5 döntőn vettek részt. Hiába kérdőjelezik meg sokszor Turtle konzisztenciáját, most is valamiért itt van.
  • ez lesz a TSM zsinorban 9. NA LCS Finals szereplése, ilyen mutatója még az SKT-nek sincs, akik a 2016-os nyári Finals-ra nem jutottak ki. Az egyetlen ehhez hasonlítható sportteljesítménye LeBron James hat NBA döntőben való szereplése lehet.
  • lassan véget ér az első teljes split, ahol 10 ban-t kaptak már a csapatok és mégse tiltották Yasuo-t még egyszer sem idén. Kíváncsian várjuk milyen tiltásokkal készülnek ezúttal számunkra. 

Nagyon szoros összecsapásra számíthatunk, mivel a csapatok különböző területeken egyenlítik ki egymást. Míg a TSM solo ösvényei erősebbek lehetnek, addig a Cloud9 egyértelmű előnyt élvez az alsó ösvényen, sok fog múlni a drafton, hogy ki kerül előnyösebb pozícióba a hősöknek köszönhetően. Nem szabad megfeledkezni a dzsungelről sem, ahol Contractz hatalmasat alkotott a P1 ellen, míg Svensekeren kissé bukdácsolt a FlyQuest ellen, pedig ez is fontos része a győzelemnek. 

A bronz meccs szombaton este 9-től kezdődik, ahol a két 3-0-ra kikapott csapat a Phoenix1 és a FlyQuest küzd meg a harmadik helyért, míg a főattrakció vasárnap este 9-től veszi kezdetét, ahol az előbb említett Cloud9 és a TSM méri össze tudását, a tavaszi szakaszban utoljára. A győztes pedig utazhat Brazíliába!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!