Jön a telefontársaságok háborúja, avagy a világ két legjobb LoL csapatának döntője

Jön a telefontársaságok háborúja, avagy a világ két legjobb LoL csapatának döntője

Az SKT-t már ismertük eddig is, a kT pedig kimondottan azért jött létre, hogy beleköpjön az SKT levesébe, a döntőben most lesz erre lehetősége is.

Bár az alapszakaszt a kT Rolster csak a harmadik helyen zárta az első helyezett SKT T1 és a Samsung Galaxy mögött, most mégis ők vannak a döntőben Fakerékkel szemben. Az alapszakaszban kétszer találkoztak összesen és mind a két alkalommal az SKT nyert. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy egyáltalán nem egyoldalúan, Deft-ék bőven feladták a leckét az SKT-nek és ez a döntőben sem lesz másképp.

Így úszhatják meg a koreai LoL profik a katonaságot

Lehet, hogy a kötelező két éves katonai szolgálatot négy hétre tudják csökkenteni a koreai játékosok.

A rájátszás egy kicsit másképp alakul a koreai LCK-ben, sokkal kevesebb helyet ad a hibáknak, mivel nem párhuzamosan mennek a meccsek, hanem lineárisan, mutatjuk máris, hogy ez mit jelent.


Ahogy az látható, első körben az Afreeca Freecs és az MVP küzdött meg, ők jutottak be negyedik és ötödik helyen, aztán a második körben ennek a győztese küzdött meg a kT-vel, aki egy körrel később a Samsung Galaxy-val. Ennek a párharcnak a győztesét az utolsó körben a főboss, vagyis az SKT várja. Sokkal nagyobb hangsúlyt kap az alapszakaszban elért helyezés, hiszen míg Európában a két csoportelső csak az elődöntőbe jutott automatikusan, addig az SKT-nek csak a döntőt kell lejátszania.

Nézzük kicsit a két csapatot. Az SKT táján év elején meglepő változások történtek, itt elsősorban az eddig Immortals színeiben játszó Huni-ra gondolunk, aki megjárta Európát és Észak-Amerikát, majd visszatért hazájába. Peanut leigazolásán talán annyira nem lepődtünk meg, Blank ugyanúgy maradt cseredzsungeles, a többi ösvényen pedig nem történt változás.

A kT viszont igazi szupercsapatként lett összerakva és a management nem titkolt célja volt kifejezetten az SKT-vel felvenni a kesztyűt. Ehhez az erőfeszítéshez még Deft-et is hazarángatták Kínából, Smeb-et nem kell bemutatni topon, bárkivel megállja a helyét, Score szintén régi motoros már, PawN jobb napjain felveszi a versenyt Fakerrel is, Mata pedig az egyik legnagyobbra tartott támogató és irányító.

Pár statisztikát érdemes azért kiemelni, az alapszakasz alatt, ha a KDA-t nézzük, az első három játékos SKT színekben játszik (Blank 9,2 Profit 8,7 Bang 6,5), míg az első kT játékos csak a 10. helyre fért be (Deft 4,7). A legtöbb gyilkosság terén a két csapat közül Faker vezet, az összesített listán második 196 gyilkossággal, viszont rögtön mögötte a harmadik helyen csücsül Score 167-el.

Nem lesz egy egyszerű menet, ma délelőtt 10 órától már nézhető is a döntő twitchen. 

Élő videó megtekintése innen: LCK1 – www.twitch.tv

Megállítja végre valaki az SKT-t, vagy a kT is elbukik?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!