Továbbra is a G2 Európa legerősebb csapata!

Továbbra is a G2 Európa legerősebb csapata!

A remény végig élt az unikornis rajongókban, Romain is mindent megtett a rajongókért. de a győzelem ezúttal is elmaradt.

Két év után, végre összejött egy újabb döntő az UOL számára, a G2 pedig már lassan hazatér ezekre a döntőkre, ezúttal Hamburgba. Mindkét gárda csoportjának legjobbja volt az alapszakaszban és ezen a rájátszás sem változtatott.

Két éve várunk erre a pillanatra: Vizicsacsi felülhet Európa trónjára

Hodi | 17/04/23 14:00 Éppen valamelyik nap dobott fel a Facebook egy kétéves emléket, ahogy néhány ismerőssel együtt nézzük Kiss "Vizicsacsi" Tamás és a Unicorns of Love első szezonját, annak is a nagydöntőjét a Fnatic ellen.

Az első mérkőzésen Trick nagyon okosan játszott, miután elhozták neki Rumble-t, aminek Xerxe bizonyára nem örült. Hiába a három buff-os kezdés Xerxe számára, Trick sokkal hasznosabb tudott lenni. Egy megszokottabb védd a lövészed fajta kompozíciót raktak össze, mivel Samux egy Caitlynt kapott, Hyli Tahm Kench-el védte, topon pedig Shen volt Csacsi kezében és Vladimir került mid-re. Ez egyben azt is jelentette, hogy csak két sebzésforrása volt az UOL-nek, amiből az egyiknek nincs mid game-je, vagyis Caitlyn. 

Ezzel szemben Expect kedvenc karakterével és egy Shen counterjével játszhatott, vagyis GP-vel, midre pedig egy másik counter érkezett, Ryze, Exileh legnagyobb bánatára. boton pedig Thresh és Ashe érkezett. Sok figyelmet kapott a bot lane, mivel itt akart leginkább a G2 előnyt kialakítani, a többi ösvényt nem kellett félteni, mert egyik ösvényes sem rendelkezett komoly gyilkossági eséllyel, Ivern pedig nem sok sebzést tesz hozzá egy gank-hez. A csapatharcok szintén rosszul alakultak az UOL számára, mert a G2 mindig tartotta a tisztes távolságot és csak akkor küzdött, ha valaki nagyon mélyre ment, rendszerint Exileh, akit senki nem tudott követni. Mindezt ráadásul zárt terekben tették, ahol Rumble nagyon jól érezte magát Gangplank-el együtt. 

Végül három Baron is kellett a győzelemhez, de a G2 végig kimérten játszott. Az első Baront mondhatni az UOL-től hozták el, akik rossz ütemben kezdtek bele, menekülniük kellett, minek során több embert is elvesztettek és innentől már gyerekjáték volt biztosítani azt. Kevés gyilkosság ütötte az UOL markát, hiába ért el arra a pontra lassan a mérkőzés, ahol az arany már nem számít annyira, addigra szinte semmi nem maradt a bázisból és így több push után a G2 bedöntötte a Nexust.

Másodjára egy igazi Vizicsacsi specialitást láthattunk, hiszen behozta Poppy-ját Expect Camille-ja ellen, viszont a globális nyomás nem nagyon jött össze számára, a meccs elején egy elbukott bot lane dive miatt sokat bukott topon és bár vissza tudta hozni lemaradását, voltak ezen kívül szép teleportjai is, de önmagában kevés volt. Ezúttal Trick hozta el Xerxe elől Ivernt, míg Xerxe Rengarral próbálta meg felrobbantani az embereket, ez azonban annyira nem jött össze. Ivern és mithy Luluja mindenkit életben tartott. A meccs egyik pontjában majdnem 10 másodpercig volt CC alatt ivern és egyszerűen nem tudták megölni. Swain nem csak Betsy kezében tűnt tökéletes counternek LeBlanc ellen, Perkz nagyon ügyesen kezelte a madárembert. Zven pedig nagyon megindult már az elején Caitlyn-nel, Samus Varusa sokáig torony alá volt szorítva, Xerxe pedig nem tudok sokat hozzátenni.

Csacsi folyton kereste a flankeket, párszor meg is találta őket és sokszor egy hajszálon múlt csak a végeredmény, de a siker csak elmaradt. Egyszerűen úgy éreztük, hogy a G2 hiába került nyílt pályára viszonylag gyorsan, aminek a midgame nélküli Caitlyn nem nagyon örült, mégis körbejátszották ezt, még úgy is, hogy Hylissang Malzaharja miatt előbb egy QSS-t kellett vennie. 3-4 ezer aranyból is visszajött a G2 a csapatharcokat pedig javarészt megnyerték, az arany pedig átbillent a G2 javára. Rotációkban is jobban voltak, a célpontválasztásuk pedig csapatharcokban majdnem tökéletes volt, míg az UOL többször is szétvált, így könnyen levadászhatóvá váltak. 

A G2-nek pedig nem kellett több, a gyengébb helyezkedést ezúttal is megbüntették, egészen addig, amíg az UOL már akkora hátrányba került, hogy visszaszorultak a bázisukba, amit szép lassan elvesztettek a meccsel együtt.

Harmadik alkalommal igazi fiestát hozott nekünk az UOL. Exileh vakon hozta el a Talont midre, amire Perkz egy Cassio-val válaszolt. Topon újfent a Shen Gangplank matchupot láthattuk, míg boton Samux kettesbe kapcsolt a Lucian-nel, Malzaharral az oldalán, ezzel szemben Zven Varus-a és Mithy Fiddlesticks-e volt. A dzsungelben Xerxe Gragast hozta, míg Trick Elise-t. 

Ez a meccs is kissé oda-vissza indult, az aranyelőnyt ide oda dobálták a csapatok. Több tornyot is elhozott eleinte az UOL mégsem volt számottevő előnyük sokáig, bár a G2 úgy érezhette hátrányban van. Exileh mérnöki pontossággal került ki nem egy Cassio ultit, aminek köszönhetően több harcot is tudott kezdeményezni, Xerxe erős támogatásával. Ezúttal még a bot lane is az UOL javára fordult, bár Samux sokszor fejvesztve futott a csapatharcokból a veszély első jelére is, hogy felmérje a helyzetet. Ennek köszönhetően többöször hátrányba harcolt csapata, de legalább csak egyszer halt meg.

Amint felismerte saját erejét a BotRK és a Black Cleaver után, egyből megfordultak a harcok. Csacsi törte az utat, Samux feltakarított, Hylissang kezdeményezett, Exileh pedig káoszt okozott, ezzel több összecsapást is feltakarítva. A 30. perc után már beindult rendesen a szekér az UOL számára, a G2 visszaszorult, az UOL pedig egy sikeres és kissé szerencsés csapatharc után befejezte a meccset.

A negyedik meccsen ismét egy elég kockázatos draftot hozott össze az UOL. A harmadik győztes meccsen sem feltétlen a Talon nyerte meg a meccset, mégis rakaszkodtak hozzá, míg Perkznek átengedték LeBlancot, akivel egyszerűen nem bírt Exileh, hiába nézett be midre Xerxe többször is. Vizicsacsi pedig, MVP ide vagy oda, egyszerűen nem találta magát Rumble-el a pályán, pedig az elmúlt pár hétben egész otthonosan mozgott vele, annak ellenére, hogy a szezon nagy részében nem játszotta. Rengetegszer kapták el pozíción kívül, ráadásul a Camille sebzését sem tartotta tiszteletben 1 v 1-es szituációkban, hiába volt Zhonya-ja. 

Xerxe pedig hiába campelte midet és volt egy ideig a legtöbb gyilkosság rajta a csapaton belül, szám szerint kettő, nem nagyon éreztük a jelenlétét a pályán, Trick Rengarja sokkal hatékonyabb volt, mint Xerxe-é a második meccsen. Ténylegesen terrorizálni tudta az ösvényeket, sőt még a rálátásból is kivette részét, hiszen vett még egy Sight Stone-t is. 

Az UOL mindössze két tornyot tudott elhozni, szemben a G2 11-ével, amivel persze a mérkőzést is megnyerték, sok esély nem volt a fordításra. Lassú, tiszta, metódikus meccset játszott végig a G2, sokkal kimértebbek voltak, ami persze a néző számára nem annyira látványos, de nekik a győzelem volt a lényeg, nem a villogás. 

Ezzel újra megnyerték az EU LCS tavaszi szakaszát és lehet, hogy nem zártak tökéletes alapszakaszt, de még mindig ők a kontinens legdominánsabb csapata. Ez egyben azt is jelenti, hogy az MSI-n ők fognak minket képviselni, amire saját elmondásuk szerint nagyon készülnek, mert szeretnék végre nemzetközi szinten is megmutatni, hogy mit tudnak. Kíváncsian várjuk, bizonyítási lehetőség mindenképp lesz, hiszen Koreából nem más jön, mint az SKT T1.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!