Még a galamb se volt elég a C9 reverse sweephez

Két nagyon gyors maflást kapott a Cloud9 a TSM-től, ennyi kellett ahhoz, hogy nagyjából a végéig észhez térjenek.

Rögtön az európai döntő után, ami a négy meccsnek köszönhetően tartani tudta a 9 órás menetrendet nagyjából, jöhetett az észak-amerikai nagy döntő, újra Kanadából, azon belül is Vancouver-ből. A két döntős csapat természetesen a TSM és a Cloud9 volt, mint már oly sokszor a két gárda történetében.

3 éve nem nyert NA LCS-t a C9, most menni fog nekik?

Aioween | 17/04/21 14:00 Anno egy teljesen kezdő csapatként csatlakozott a C9 az észak-amerikai LCS-hez, amikor a TSM már rég nagy csapatnak számított. Azóta viszont ők is kinőtték magukat és bár 3 éve nem nyertek, továbbis az egyik legdominánsabb csapat a TSM mellett az új kontinensen.

Az első két meccs egy igazi rémálom lehetett Jensenék számára, ami rosszul alakulhatott a pályán, az meg is történt számukra, még akkor is amikor egyébként volt egy-egy jó megmozdulásuk. Hauntzer életet egyik legjobb formáját mutatta, ráadásul Camille-t is megkapta, amire a C9-nek egyszerűen nem volt válasza. Mindenki rosszul teljesített a csapaton belül, hibát hibára halmoztak, a TSM pedig csak learatta a felajánlott babérokat. Majdnem tökéletes meccset zártak elsőre, hiszen csak egy gyilkosságot adtak át, meg egy sárkányt, tornyot pedig egyet sem. 28 perc alatt 16 gyilkosság és az első győzelem a zsebben.

Másodjára sem alakult sokkal jobban a helyzet, bár ezúttal több gyilkosságot hozott a Cloud9, tornyot továbbra sem. Két teljes mérkőzés alatt egyetlen egy tornyot sem volt képes bedönteni senki a Cloud9 oldalán, még a Ray-t váltó Impact sem tett sokat a meccshez, sőt a TSM az idei szezonban leggyorsabb győzelmét hozta el, ami mindössze 22 percig és 42 másodpercig tartott. Contractz Lee Sin-je sem mentette meg őket a csúfos vereségtől és sokan, talán joggal már temették is a Cloud9-t.

Ám ekkor jött a legendás kabala állat, aki végig kitartott a Cloud9 mellett, vagyis a galamb, a Phoenix1-nek is segített szombaton, Inori pedig készségesen adta kölcsön Sneaky-éknek.

Úgy tűnt, hogy a csodagalamb megtette hatását, ugyanis Smoothiék végre magukra találtak a harmadik meccsen. Végig szoros mérkőzés volt, nem beszélhetünk olyan szintű egyoldalúságról, mint a TSM győzelmeinél, de teljesen máshogy játszottak a srácok. Végre mertek mozogni a pályán és helyzeteket kialakítani, Ray Fizz-e pedig elég jó válasznak tűnt Hauntzer Camille-jára, ugyanúgy ahogy Sneaky-ék is felvették a kesztyűt Turtle és Biofrost párosával, Ezreal nagyon jól muzsikált ezúttal és messze a legtöbb sebzést osztotta ki, szám szerint 45 ezret, második helyen Syndra volt 32 ezerrel. A meccs végére azért rezgett picit a léc, hiszen az aranyelőnyt átvette a TSM, de egy jól alakul csapatharc után nem maradt senki védekezni, de még így is egy hajszálon múlt a C9 győzelme.

A harmadik meccs szép volt, de a TSM még mindig egy győzelemre volt a végső sikertől, így a Cloud9-nak vigyáznia kellett negyedjére. Nem is bíztak semmit a véletlenre, fogták az első meccs dominanciáját, amit a Bjergsenék mutattak velük szembe és nagyjából azt adták vissza szépen nekik. Irónikus módon az egyetlen gyilkosság, amit össze tudtak szedni, itt is a lövészre, vagyis Wildturtle-re került, az is a 23. percben. Smoothie meglepett minket és valószínűleg a TSM-et is, mikor a Gragas-t beflexelték támogatónak. Régebben sokszor mondta, hogy nagyon szívesen játszaná, de a csapat nem engedte, mikor máskor hagynák ezt nekik, mint mikor minden ezen múlik. Nem okozot csalódást, az első gyilkosság hozzákerült, így az őrszemek hamar érkeztek, Sneaky dominált az ösvényen, sőt Jensen is elverte Bjergsent, Contractz segítségével. 

A mentális előny egyértelműen a Cloud9-nál volt, hiszen épp most hoztak vissza két meccset, ráadásul a TSM ellen, így az egész döntő mondhatni egy Bo1-re zsugorodott, egy utolsó mindent eldöntő mérkőzésre. Nem csalódtunk. Mindkét gárda összeszedte magát és megint egy roppant szoros meccset figyelhettünk meg szinte végig. Majdnem 43 percen keresztül küzdöttek egymással és hiába vezetett végig aranyban a Ray és csapata, végül az egész egy csapatharcon ment el. Sikeresen megszerezve a Baront, bátran és magabiztosan mentek az ősi sárkányra is Contractz-ék, hiszen náluk volt az előny. A csapatharcban azonban, a szériában nem először, Jensen megmaradt ultival és aktív Zhonyával halt meg Ekkon és ez el is döntötte a helyzetet nagyjából. Az emberelőny a TSM-hez került, így Ray mondhatni hiába volt több ember között Kled-jével, hiányzott Jensen sebzése, így az ősi sárkányt is elbukták. Sneaky és Contractz megpróbálta menteni a helyzetet és még korábban elmenekültek a sárkánytól, hogy elhozzák a mid inhibet, amit sikerült is. Viszont mindkettejüket elkapták, előbb Sneaky-t és nem sokkal később Contractz-et, a többiek meg már halottak voltak. Ez pont elég időt adott a TSM-nek arra, hogy berongyoljon a bázisra és befejezze a meccset, ezzel ismét megnyerve az NA LCS-t és bebiztosítva helyüket az MSI-n.

Aki esetleg lemaradt volna a meccsekről, a lényeget az alábbi összefoglalóban megtalálja.

Volt azért pár viccesebb pillanat is, elég ha csak a galambra gondolunk és persze Mark Silver Scrapes feldolgozására, ami örökre velünk marad.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!