Gabesson-ék visszavágtak, bejutottak a SEC nemzetközi csoportkörébe

Gabesson-ék visszavágtak, bejutottak a SEC nemzetközi csoportkörébe

A helyosztó meccseket már le se játszották a csapatok, végül csak bejött a papírforma.

Tegnap az Ergotic jókora meglepetésre már az első körben kiütötte felső ágról a nála jóval esélyesebb, meghívottként érkező Corvini csapatát, Gabesson ötösének így alsó ágról, hiba nélkül kellett a kisdöntőig menetelnie. A hirtelen jött pofon azonban felébresztette a harci kedvet, és a Corvini sorra vette az akadályokat, míg végül ismét az Ergotic együttesével kellett farkasszemet néznie.

Eddig csak az Ergotic tudta borítani a papírformát a magyar SEC döntőn

A HoP 16:1-es döntőn biztosította első helyét, egy kiadó hely még van a nemzetközi csoportkörbe.

A visszavágó azonban már az esélyesebb együttesnek kedvezett, kétszer ekkora meglepetést nehéz egy ilyen szintű együttes ellen meghúzni, az Ergotic-nak sem sikerült. Bár az első pálya ugyanaz a Mirage volt, ahol szerdán 16:14-re elkapták a Corvini-t, koloRRR-ék nem tanultak a hibákból és még nagyobb verést kaptak. 16:6-os Ergotic győzelem után a többi mapon viszont semmi esélyük nem volt. Inferno-n  még szoros eredménnyel, 16:12-vel nyert a Corvini, Cache-en viszont alapos versét kapott az Ergotic, ezzel pedig befejeződött a csapat nagy menetelése a SEC magyar döntőjében. Az utolsó meccsen, 1:1-es állásnál 16:6-os bukta jött, egyetlen lépéssel a nagy cél előtt hullottak ki coolio-ék.

A nemzetközi csoportkörbe tehát a már biztos továbbjutó HoP és Sensei mellé a Corvini csatlakozott harmadiknak, Magyarország képviseletében. A sorsolásnál kiemelten fontos seedekről döntő meccsek viszont hiába bírnak komoly súllyal, más a Major kvalifikációs meccsek miatt a csapatok eltekintettek azok lejátszásától. Így a Sensei defwinnel legyőzte a Corvini-t, a HoP pedig ugyanígy a Sensei-t, így az első helyen kiemelt csapat a HoP lett, második a Sensei, végül pedig harmadik helyezettként a Corvini került a listára.

A kimaradó csapatok utolsó esélyként most vasárnap a Last Chance Qualifieren még bizonyíthatnak, a nemzetközi csoportkör utolsó kiadó helye ugyanis itt talál gazdára, vagyis végül akár négy magyar csapat is ott lehet a legjobb 16 között! A versenyre ezen a linken nevezhetnek, akik tennének egy utolsó próbát a kijutással, a magyar döntőn látott eredmények több hazai csapatnak is jó esélye van a versenyen.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!