Lee Sin és Graves is a Riot nerf radarján

Lee Sin és Graves is a Riot nerf radarján

Az egyik legendás hőskinézetet, a másik szivart kap(hat vissza), erre most nerfelnék őket.

Lehet, hogy csak az éppen aktuális szivar visszaszerzési lobbitevékenységnek, meg az új skinnek köszönhetően, de Lee Sin és Graves együtt a ranked meccseken választott junglerek 55%-át teszik ki, legalábbis a Champions.gg adatai szerint, ami bizony szúrja a Riot szemét, főleg az érkező Mid Season patch miatt. A két hős (amelyekkel egyébként pl. a GamersOrigin magyar dzsungelese, bluerzor előszeretettel játszik) közül is inkább Lee lóg ki a sorból a maga 40%-kos játékrátájával (tehát 10-ből 4-en rankeden Lee-t hoznak), míg Graves a második 15 százalékkal.

Ez még önmagában nem jelenti azt, hogy nerfelni kéne pl. Graves-t (hiszen Elise és Kha'Zix is igen népszerű junglerek a maguk 14 és 13 százalékos választási arányukkal), de mindenképpen figyelmeztetés, hogy ha összeadjuk ezeket a számokat, akkor ez a négy hős kiteszi a választások 82 (!) százalékát. 

Graves visszakaphatja a szivarját végre!

Emlékeztek mikor pár évvel ezelőtt elvették Graves szivarját pár dohányterméket érintő törvény miatt? Meme is született belőle, de úgy tűnik ennyi volt.

Amúgy butaság lenne a Riot részéről, ha még a Mid Season patch előtt nekiállnának variálni a junglerekkel, hiszen az új tárgyaknak, valamint az átalakított tankoknak (pl. Sejuani, Zac) köszönhetően lehet, hogy a patch után szinte azonnal borulnak a mostani számok és helyreállna a világ egyensúlya. Mindazonáltal, a fejlesztők szerint, ha mondjuk a Lee rajongók játékhajlandósága ugyanilyen magas arányú marad, akkor valószínűleg lecsapnak majd a Nerf kalapáccsal. Egy jó megoldás lehetne egyébként, ha pl. a Q-n növelnék a CD-t, vagy az E-n kicsit csökkentenék a sebzést, hogy a meccsek korai szakaszában valamivel kevésbé legyen hatékony.

Ti mit gondoltok?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Borítókép

Kövess Minket!