DeadFoxék kiestek, kennyS-ék feltámadtak a DreamHack Austinon

DeadFoxék kiestek, kennyS-ék feltámadtak a DreamHack Austinon

A második játéknapon eldőlt, melyik csapatok lesznek ott az elődöntőben a csoportgyőztesek mellett.

Négy mérkőzéssel folytatódott szombaton a 100 ezer dollár összdíjazású DreamHack Austin, ahol a DeadFox-szal felálló HellRaisers jól kezdett ugyan, a második játéknapon azonban már az életben maradás volt a tét.

Az A csoport decider meccsén a Heroic volt az ellenfél, akik a nyitófordulóban kikaptak a csoportot végül megnyerő Gambittől, majd a Luminosity ellen játszottak ki-ki meccset a folytatásért, ahol végül nyerni tudtak.

A dánok borzasztóan erősen kezdtek Nuke-on, 8:0 volt az állás, amikor a HellRaisers meg tudta szerezni az első körét. Sokkal több azonban nem jött össze DeadFoxéknak, nagyon sima 15:2-vel húzták be a mapet valde-ék. A második pályán, Infernón is nagyon bekezdett a Heroic, az első hat kört itt is megnyerték a dánok. A HellRaisers egy setupváltást (dupla AWP) követően némileg feljött, ám a Heroic így is megnyugtató előnnyel, 11:4-es vezetéssel várhatta a térfélcserét. Az újabb elveszített pisztolykör ellenére a HellRaisers elvitte a következő három pontot, és időnként úgy tűnt, talán lehet esély a feltámadásra, a Heroic előnye azonban már túl nagy volt: csupán arra volt ereje DeadFoxéknak, hogy kétszámjegyű eredményig küzdjék fel magukat. Győzött a Heroic, akik mehetnek az elődöntőbe, míg a HellRaisers búcsúzik a tornától.

HellRaisers 0:2 Heroic
2:16 (Nuke), 11:16 (Inferno)

A B csoportban a G2 először a Liquid elleni győzelemmel vívta ki az életben maradást, majd jöhetett a decider meccs egy másik amerikai csapat, a Cloud9 ellen. A két fél az első napon már találkozott egymással, akkor Stewie-ék kerültek ki győztesen, a franciák azonban most visszavágtak: kennyS és apEX vezényletével 2:1-re legyőzték a Cloud9-t, így ők folytathatják az elődöntőben.

Cloud9 1:2 G2
12:16 (Cobblestone), 16:12 (Inferno), 10:16 (Cache)

A DreamHack Austin ma este az elődöntővel és a döntővel zárul: 17 órától kezdődik a vasárnapi program.

  • 17:00 - Immortals vs. Heroic
  • 20:00 - Gambit vs. G2
  • 00:00 - Döntő

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!