Újabb, csalás miatt eltiltott játékos tér vissza, KQLY-t Vexed karolta fel!

KQLY megkapta második lehetőségét a Vexed csapatánál.

Alig egy hónapja robbant be a hír, miszerint az ESL minden csalót visszaenged két év pihenő idő után. Sokan fejezték ki akkor aggodalmukat ezzel kapcsolatban, de ennek ellenére több ex-csaló is azt nyilatkozta, hogy szívesen visszatérne, sőt páran már csapatot is találtak, ahol annyi korlátozásba ütköznek majd, hogy csak az ESL rendezvényeken játszhatnak, tehát a Valve Major eseményein nem. Most viszont újabb bomba robbant a témában: KQLY visszatér!

Változott az ESL eltiltási szabályzata, több profi csaló visszatérhet

A kisebb bajnokságokban már bevezetett szabály ezúttal belép a legfelső körökbe is, a bundázók viszont tiltva maradnak.

A 26 éves Hovik "KQLY" Tovmassiant nem nagyon kell bemutatni senkinek. Annak idején az ő csalási botránya kavarta a legnagyobb port a Counter-Strike közösségben, amikor 2014 novemberében, néhány nappal a Major előtt VAC bant kapott. Most azonban, az új szabályok által nyújtott lehetőséget kihasználva a visszatérés mellett döntött. Kérdéses volt persze, hogy egy ennyire kétes hírű játékos képes lesz-e helyet találni magának annyi évvel botlása után, ám úgy néz ki, hogy a Vexed igényt tart szolgálatára, egyelőre próbaidőn. 

A szervezet reménykedik benne, hogy KQLY-val nem lőnek mellé és jól használja fel a második lehetőségét. Emellett céljuk, hogy elősegítsék az ESL csalókra vonatkozó szabályozásának általánossá tételét, hogy egységes és tisztességes bánásmódot kapjanak a visszaengedett ex-csalók.

A Vexed tervezett lineupja:

  • Victor "Roombang" Henkinet
  • Pierre "NpK" Henkinet
  • Steve "jarod" Cohen
  • Léonard "Smyli" Michelino
  • Hovik "KQLY" Tovmassian (próbaidős)

A csapat az ESL Championnat National Summer versenyen mutatkozott volna be, ahol 7 másik francia gárda mellett küzdhet a 15 000 eurós összdíjazásért a mai naptól egészen június 15-ig.

Amint megtudták a társak, ki az 5. ember, leléptek

Azonban az újdonsült csapattársaknál kiborult a bili. Steve “Jarod” Cohen és Léonard “SmyLi” Michelino a következőt nyilatkozták:

Egyáltalán nem tájékoztattak minket a döntésről.... közvetlen a bejelentés előtt értesültünk róla. Nem tudjuk elképzelni a közös munkát valakivel, aki ennyit ártott a versenyszerű CS-nek. Szeretnénk távol tartani magunkat ettől a kicsit sem etikus döntéstől, ezért megkértük a Vexed vezetőségét, hogy ültessenek minket kispadra inkább, de nem fogunk KQLY-val játszani!

Ezt követően a csapat edzője kilépett a csapatból ugyanezen okokból és a játékosok is a távozást tervezik. Ez azt jelenti, hogy KQLY-val 3 embert veszített kb. 1 óra leforgása alatt a csapat, amivel nagyon nehéz helyzetbe került a Vexed.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket azzal kapcsolatban, hogy merre halad KQLY és a Vexed ezen a viharos tengeren, melyre éppen sikerült kihajózniuk, ezek szerint egy igen lyukas ladikban.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!