Nehéz dolga lesz a magyar csapatoknak a SEC nemzetközi csoportkörében

Nehéz dolga lesz a magyar csapatoknak a SEC nemzetközi csoportkörében

Szinte a teljes tavalyi final four ott van a top16-ban, mutatjuk, kik ellen meccsel a három magyar csapat!

Az összes régióban lezajlottak a nemzeti döntők az ESL délkelet-európai bajnokságának 5. évadában, arról már korábban beszámoltunk, hogy a magyarokat a Team HoP, a Sensei és a Budapest Corvini képviseli majd a nemzetközi csoportkörben.

A lebonyolítás változott azonban tavalyhoz képest: míg akkor 4, egyenként négyes csoportba voltak beosztva a csapatok és a csoportkört még követte egy online playoff, most két, egyenként nyolcas mezőnybe lettek besorolva a gárdák, ahonnan a két győztes már biztosan ott lesz a szófiai offline döntőben, míg a harmadik LAN helyért a csoportok 2-3-4. helyezettjei küzdenek meg king of the hill módban, a legjobb pedig szintén utazik majd. A négyes döntő utolsó tagját egy helyi selejtező adja majd, ahonnan egy, a rendező országból levő csapat jut majd be, ahogy eddig minden szezonban.

Az már most látszik, hogy nem lesz könnyű dolga a magyaroknak a bő 1.500.000 Ft-os összdíjazású versenyen:

SEC csoportbeosztás

Az "A" csoportba került a HoP és a CORVINI, ez is lett a durvábbik csoport: a Binary Dragons, Flash korábbi csapata (csak akkor még iNation néven) a legerősebb szerb csapat jelenleg; a bolgár Outlaws címvédőként érkezik, egy izzadós elődöntő után nagyon magabiztosan nyerték meg a finálét tavaly Belgrádban, míg a román Nexus a 3. és 4. szezonban is ott volt az offline döntőben. 

A "B" csoportban láthatjuk majd Flasht és a Senseit versenyezni, itt elsősorban a szintén bolgár Imperial CSGO-ra, valamint a görög NL-re kell majd figyelni, mindketten voltak már SEC döntőn, csak előbbi akkor még más néven, de v1c7ort, dream3rt és spyleadeRt talán senkinek se kell bemutatni.

A meccsek május 4-től május 22-ig tartanak majd, és háromnaponta rendeznek meg egy fordulót. Mindjárt az első körben szuper meccsekre lehet számítani, hiszen a HoP a címvédő Outlaws-szal küzd meg, a Corvinira a Sqaure Esports, míg a Sensei-re a Bpro vár majd. Cél tehát a csoportelsőség, de minimum a top4-be jutás!

Az Esport1 és a Magyar Esport TV pedig elhoz nektek annyi közvetítést a magyar meccsekről, amennyit csak lehet, itt tudjátok majd nézni őket:

Élő videó megtekintése innen: esporthuCS – www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!