Mit érdemes tudni az MSI most következő szakaszáról?

Mit érdemes tudni az MSI most következő szakaszáról?

Véget ért az MSI első szakasza és kiderült a két továbbjutó csapat, akikre újabb küzdelmek várnak nemsokára.

Sokáig nem tart a szünet az MSI-n, hiszen május 3-án már folytatódnak is az összecsapások, vagyis este 8-tól az észak-amerikai TSM fog szembenézni a vietnámi Gigabyte Marines-al, majd május 4-én jöhet a másik mérkőzés, ami a tajvani Flash Woves valamint a török Supermassive között fog zajlani.

Nyakunkon az MSI, ezúttal is hozzá lehet járulni a nyereményalaphoz

Aioween | 17/04/25 11:00 Alig pár nap és elkezdődik az MSI első szakasza, ami a Play-In nevet viseli, ekkor fognak a kisebb régiók küzdeni a továbbjutásért, amiről már korábban írtunk, idén kicsit más rendszerben. Aioween | 17/04/20 13:57 A nyugati és koreai régiók még egyelőre küzdenek egymással, végső győztese még nincs a tavaszi szezonnak, viszont több kisebb régió már letudta bajnokságait.

Addig is nézzük pár érdekes gondolatot az összecsapásokról.

Eddigi karrierjük legjobb évnyitásán van túl eddig a Flash Wolves, hiszen nem csak az otthoni bajnokságot nyerték meg, hanem az IEM Katowice döntőjét is a G2-vel szemben. Ezek mellett Karsa és Maple az egyik legjobb mid jungle páros jelenleg a tornán, akár egy meccset is elhozni ellenük nagy kihívás lesz. Ha ki tudják azonban szedni belőlük a Flash-eket, akkor csak simán farkasok maradnak.

Talán ez lesz az a nemzetközi esemény, ahol a TSM végre felnő a feladathoz. Remélhetőleg túljutnak majd a Play-In fázison, egészen a csoportkörökig.  Ha a CLG-nek sikerült már egy MSI döntő, akkor a TSM-nek is sikerülnie kell nem? Nem szeretnénk semmi elkiabálni, de ebben az évben sikerülni fog. Talán. Ezúttal nem lehet semmilyen kifogásuk két olyan játékossal mint Hauntzer és Bjergsen.

A Gigabyte Marines szó szerint azért dominálta csoportját ennyire, hogy a TSM ellen játszhassanak. A dzsungelesük, Levi egyik szép megmozdulást a másik után csinálta, Baronokat lopott és 16 gyilkosságot hozott Elise-el. Ha jól kapják el a fonalat, még a TSM-nek is óvatosan kell játszania.

Sokan a Supermassive-ot tartják a legerősebb csapatnak a nagyobb régiókon kívül. Leginkább makrójátékuknak köszönhetően tudtak nyerni és továbbjutni, ami egyedülálló a "kisebb" csapatoknál, akik általában hiányosak e téren és helyette az early game-re építenek, nem úgy mint a SUP. Vajon ki fog tartani az early game-jük a Flash Wolves ellen és ha igen, akkor a makrójuk valóban annyira jó?

A Lyon Gaming kétszer is behódolt a Gigabyte Marines-nak, de ez nagyon nagy részt az istenszerű God Fist Lee Sin-nek volt köszönhető, Levi kezei között, különben most lehet, hogy ők lennének itt. Jó megjelenés volt ez a csapat számára, de megint épp egy kevés hiányzott a továbbjutáshoz.

A hazai színekben játszó Red Canids nem tudta életben tartani a csodát és nem jutottak tovább. Egy meglepő vereség a Dire Wolves ellen a menetelés végét is jelentette egyben Brazília eddigi legnagyobb LoL eseményén. Ennek ellenére hatalmas tapsvihar és ováció mellett búcsúztak el, de még ez sem érhet fel az igazi sikerrel. Az biztos, hogy ezt az eseményt végignézve motivációjuk a magasságos egekig fog szökni, bárki is nyerjen.

A Dire Wolves leginkább a játék középső és végső szakaszán gyengélkedett, azon belül is a rotációkkal, ami nem egyedülálló a kisebb csapatoknál. Ezek a nemzetközi események tökéletes alkalmat nyújtanak arra, hogy felmérjük mennyire is vagyunk jók egymáshoz képest és mechanikai szinten Óceánia nincs annyira lemaradva.

A Virtus Pro lövésze Blasting igazán izgalmassá tett néhány mérkőzést. Talán pont a CS:GO csapatuk ellen gyakorolták a lövést és azért ő emelkedett ki. Sajnos a League of Legends terén még sok mindent kell tanulniuk.

Latin-Amerika déli része elég nagy maflást kapott ezen a tornán, de az Isurus-nak azért sikerült egy győzelmet bezsebelnie az utolsó napon. Remélhetőleg az itt szerzett tapasztalatok majd a jó irányba indítják el a csapatot és a régiót, amit felhasználva legközelebb erősebben térhetnek vissza.

A japánból érkezett Rampage sok erőt mutatott az early game-ben, még a többiekhez képest is, de valahogy nem tudták győzelemmé alakítani ezeket a korai előnyöket. Ők a legfiatalabb régió a tornán, szóval még bőven helyük és idejük növekedni. De mint bármilyen klasszikus RPG-ben, sokat kell addig a szintig grindolni.

Nektek ki volt a kedvencetek a tornán eddig?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.