Az évtized bukását produkálta majdnem a TSM tegnap az MSI-n

Az évtized bukását produkálta majdnem a TSM tegnap az MSI-n

0-2-es kezdés után csak a vietnámiak gigantikás throw-ján múlt, hogy nem kaptak ki Bjergsenék.

Sokan arra számítottak, hogy könnyen átgázol majd a TSM az első ellenfelén, az első összecsapása során. A probléma csak az volt, hogy a Marines egyáltalán nem adta magát könnyen és minden tőlük telhetőt megtettek, hogy ezt megakadályozzák. Az első szakaszban már megszokott pick-compokra építve majdhogynem hülyét csináltak a TSM-ből, akik 0-2-ben kezdték ezt a Bo5-ös szériát.

Mit érdemes tudni az MSI most következő szakaszáról?

Aioween | 17/05/03 17:00 Sokáig nem tart a szünet az MSI-n, hiszen május 3-án már folytatódnak is az összecsapások, vagyis este 8-tól az észak-amerikai TSM fog szembenézni a vietnámi Gigabyte Marines-al, majd május 4-én jöhet a másik mérkőzés, ami a tajvani Flash Woves valamint a török Supermassive között fog zajlani.

A végére azért összeszedte magát a TSM és szó szerint túlélték a megmérettetést, ezzel bejutva az igazi csoportkörbe, vagyis megjelenhetnek Rio-ba.

Két egymást követő meggyőzően megnyert meccsel indították a napot a vietnámiak. Egy első szintű invade borzalmasan alakult és Levi-nek nem is kellett ennél több, hogy teljesen átvegye az uralmat. Az eddig megszokott tökéletes összhangot láthattuk tőle és Optimustól a mid lane-en, amivel teljesen magukénak tudhatták a TSM dzsungelét, több buffot és sárkányt elhozva, szinte ellenállás nélkül.

Svenskeren minden volt, csak épp meggyőző nem, főleg ha magához képest nézzük, egyszerűen nem tudta felvenni a versenyt Levi Kha'Zix-ával, aki folyamatosan egyedül maradt TSM-eseket vadászott le a pályán, sőt mi több, Sven legendás Smite-jai is eltűntek.

Persze túlzás lenne azt mondani, hogy csak Svenskeren hibázott. A többiek is eléggé gyengén játszottak, leginkább Hauntzert és WildTurtle-t lehetne ilyen téren kiemelni. WildTurtle kapta meg a legtöbb szeretetet Levi-től, ami javarészt a gyenge pozícionálásának volt köszönhető sokszor és mivel rendszerint ő volt az egyetlen konstans sebzésforrás, a TSM ezt sokszor hiányolta. A rengeteg dícséretet és elismerést kapott Hauntzer pedig sorra hozta a rossz döntéseket. Ahelyett, hogy türelmesen játszottak volna és inkább a makróra hagyatkoznának, Hauntzer folyamatosan túlzottan vakmerő harcokba vitte magát és csapatát, amihez a TSM-nek egyszerűen nem volt megfelelő eszköze.

Sok gondot okozott a draft is, hiszen első alkalommal egy splitpush kompozíciót választottak, ami nem tudott harcolni, másodjára ezt korrigálták két tankkal, viszont ezúttal a Marines meg egy tökéletesen kiteoló csapatot rakott össze, úgyhogy megint mellényúltak. Egy meccsre volt a továbbjutástól a Gigabye Marines, ekkor a TSM végre kitiltotta Ziggs-et Slay-től és elhozták Karmát Biofrostnak az utolsó 3 meccsben. Biofrost amúgy is sok tiltást kapott, de ez a karma kiegyensúlyozta a bot lane-t.

Harmadik meccsre láthatóan Hauntzer is felébredt és elpusztította Starkot. Három solo gyilkosságot is bezsebelt Gragassal Renektonnal szemben és onnan már nem volt megállás.

A következő mérkőzésre vérszomjasan tértek vissza a Marine-ok és meglepő módon továbbra is inkább Gravest tartották fontosabbnak Kha'Zix helyett és ezúttal a pályát is uralni tudták. Továbbra is meg tudták lepni a TSM-et és egészen a Nexus tornyokig nyomultak előre a 25. percben. Ám ekkora jött a katasztrófa. Előkészíthettek volna egy meccset érő Baront, de ehelyett harcoltak és a TSM összeszedte a gyilkosságokat, ezzel egy ötödik meccset is kikényszerítve.

Az ötödik mérkőzés volt a legizgalmasabb az egész szériában. Viszonylag korán vette át a vezetést a TSM pár gyilkossággal, de aztán túl bátran diveoltak egyet a bot lane-en és lemosták őket. Ismét a Marine-okhoz került a pálya feletti uralom, de Svenskeren ezt keresztbe húzta egy sárkánylopással.

Ezek után nagyon oda és vissza adogatták a meccset egymás közt a csapatok és az aranykülönbség is alig pár száz volt a 40. percben. Végezetül a TSM tudott egy második Baront biztosítani egy elkapást követően, Hauntzer pedig egy szörnyeteg volt. Több mint 100 farmmal vezetett és full build-el rohangált a pályán, sőt a top és a bot inhibitort is elhozta.

Miután két ösvényről is már szuper minionok özönlöttek be a GAM bázisába, képtelenek voltak megállítani a meccs harmadik Baronját, ami így könnyedén a TSM-hez vándorolt. Optimus nem tudott meglepetést okozni Fizzel, ezért kizónázták és nem is igazán tudott csatlakozni ezért a harchoz, csak amikor már késő volt.

Ezzel a győzelemmel a TSM bejutott a csoportkörbe, amit Rio de Janeiroban fognak tartani. A Gigabyte Marines pedig a ma esti mérkőzés vesztesével fog megküzdeni, hogy az utolsó továbbjutó helyet megkaparinthassa, de fel lesz adva a lecke, mert jusson tovább vagy a Flash Wolves, vagy a Supermassive, egyik csapat sem lesz egyszerű feladat a vietnámi gárdának.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.