Kőkemény ellenfelek várnak a magyar csapatokra a SEC nemzetközi csoportkörében!

Kőkemény ellenfelek várnak a magyar csapatokra a SEC nemzetközi csoportkörében!

Ma este indul a banzáj, a csoportelsők automatikusan mennek a LAN-ra! Mi pedig elhozzuk nektek magyarul a meccseket!

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, nagyjából félúton jár az ESL Délkelet-Európai Bajnokság (SEC) 5. szezonja: befejeződtek a nemzeti bajnokságok és kialakult a nemzetközi csoportok beosztása, ahol természetesen megint mi, magyarok képviseljük magunkat a legtöbb csapattal, szám szerint néggyel, miután a Nice Gaming sikeresen megnyerte a Last Chance selejtezőt.

4 magyar csapat a SEC kupán, plusz szabotázs kísérlet egy volt játékostól

Az utolsó lehetőséggel is éltünk, egy kiadó hely volt még a SEC-re, amit az N6 zsebelt be magának. A Rift eSports-ot pedig kísérti a múltja.

Az előző szezonoktól eltérően a korábbi 4 helyett ezúttal két csoport van, ahol 8-8 csapat küzd meg egymással, viszont a csoportelsők egyből a LAN döntőbe jutnak, míg az online playoff csak a 2-3-4. helyezetteket érinti, ahonnan egy egyenes kieséses verseny után a győztes csatlakozik harmadikként a két csoportelsőhöz. A negyedik helyet pedig, ahogy már megszokhattuk, a rendező ország helyi selejtezője (ezúttal Bulgária) adja majd. Lássuk a csoportokat!

SEC csoportbeosztás

Az "A" csoportba került a mieink közül Faker dogék csapata, a Team HoP, valamint az itthon immáron bő egy éve veretlen Team Horizon Reapers. A csoportelsőség ettől függetlenül iszonyat nehéz lesz, hiszen itt van a címvédő Greek Regenesis Esports is, a görög gárdát pedig továbbra is az a WildPanda irányítja, aki eddig az összes SEC-et megnyerte. Ide került még két bolgár csapat, az Innerfire, a Yordle Elite Force, a szerb ASUS ROG Elite, illetve két román, a Cool és az Erase 5, de nagy hiányzó például a legjobb román csapat, a Nexus. Szóval itt a GRE-t és a két magyar csapatot lesz majd érdemes figyelemmel kísérni, ha óriási meglepetés nem történik, ők ott lesznek a legjobb 4-ben.

A "B" csoport már jóval izmosabb: a Different Dimension (épp itt teng-leng Forg1ven) döntőig ment a Challenger Series EUNE nyílt kvaliján, de voltak idők, amikor a Void Gaming is elég jó volt. A WiLD-ot nem kell bemutatni, a Nice Gamingnek pedig jót tett a vérfrissítést, hiszen végigverték a Last Chance kvali mezőnyét. Az egy szem horvát csapat, az Expire üde színfolt (végre egy horvát csapat!), de sok vizet valószínűleg nem fognak zavarni, az Instinct annál inkább, a szerb bajnok elég jó formában van. A nagy hiányzó a bolgár mezőnyből a tavalyi döntős GPlay, de mivel nekik ott a szabadkártyás selejtező, minek erőltessék meg magukat itt. Valahol jogos...

A csoportmeccsek május 4-én kezdődnek, mindenki egy Bo3-at játszik majd mindenkivel háromnaponta, az utolsó meccsek május 22-én lesznek, ha minden igaz. A magyar közvetítés természetesen nem marad el, már MA ESTE lehet szurkolni a mieinknek, az esporthulol csatornán a HoP - cooL Gaming összecsapást tűzzük képernyőre, lehet majd nézni, hogy játszik a nemrég EUNE #1-et elért mides, faker dog. Start 19 órakor, gyertek szurkolni!

Élő videó megtekintése innen: esporthuLOL – www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.