Összecsapnak Európa legjobb FIFA játékosai: magyarul is nézheted a FUT EU döntőjét!

Összecsapnak Európa legjobb FIFA játékosai: magyarul is nézheted a FUT EU döntőjét!

Az utolsó döntő jön Madridban a Grand Final előtt Európa 32 legjobb játékosával. Sztárparádé!

100.000 dollár. Ekkora a tét a FUT Championship Series európai fináléjában, ahol a kontinens 32 legjobb játékosa (16 XBOX és 16 PS4) küzd meg majd' egy teljes napon keresztül, a pénzdíjazás mellett azonban talán még fontosabb, hogy a legjobb 4 PS4 és XBox játékos kvalifikálja magát a berlini nagydöntőre, ahol már 400.000 dollárt osztanak majd szét. Ide csatlakoznak be az amerikai régió, valamint a "Rest of the World" legjobbjai is, hogy május 20-21-én összemérjék tudásukat.

De mi is az a FUT Championship?

Az egyes finálékban összesen 32 játékos vesz részt: 16 PS4 és 16 Xbox One platformon. A verseny alapjául a FIFA-sorozat legnépszerűbb játékmódja, az Ultimate Team szolgál, ahol az egyes játékosokat különböző kártyák képviselik, a hangsúly pedig ennek megfelelően a gyűjtögetésén, valamint a focisták közötti minél nagyobb kémia megtalálásán van.

Az egyes regionális döntőkön 100 ezer dollár készpénzt osztanak szét, amiből 20-20 ezer jut a győzteseknek. Ennél is fontosabb azonban, hogy itt lehet kvalifikálni a berlini nagydöntőre, ahol a világ 32 legjobb játékosa harcolhat majd meg az összesen 400.000 dolláros nyereményalapért.

  • Európa (16): A 4-4 legjobb játékos a regionális döntőből a két platformon, az első és a második szezonból egyaránt.
  • Amerika (12): A 3-3 legjobb játékos a regionális döntőből a két platformon, az első és a második szezonból egyaránt.
  • Rest of the World (4): A legjobb játékos a regionális döntőből a két platformon, az első és a második szezonból egyaránt.

Kikre kell odafigyelni?

Az első évad párizsi döntője előtt a három legesélyesebb játékos az Epsilonból Spencer "Gorilla" Ealing, a PSG sztárja, August "Agge" Rosenmeier és Ivan "Hastag Boras" Lapanje volt, magasan tőlük várta mindenki a legjobb eredményeket. A nyomás azonban túl nagy volt, mindhárman kiestek már a csoportkörben, óriási meglepetést okozva.

Gorilla az elmúlt két évben emelkedett ki a FIFA közösségből, gyakorlatilag az összes kisebb-nagyobb FIFA versenyt megnyerte (6 Gfinity győzelem és egy ESWC ezüst van a neve mellett), de Párizsban kőkemény csoportot kapott Agge, Vitality_Rocky és Thee Bullock személyében, a vége pedig két vereség és egy x, majd kiesés csoportutolsóként. Most, Madridban újból megmutathatja, mit tud.

A dán szupersztár, Agge már 2013 óta profi FIFA játékos. Miután akkoriban megnyerte a Copenhagen Games-t, Agge elkezdte a nagyobb trófeákat is begyűjteni (DH Winter 2016, 4 Nordic Championship győzelem, 6 Danish Championship győzelem, ESWC 2015 aranyérem). 2016 év végén, mikor Yellowstar elindította az e-sport divíziót, csatlakozott a PSG-hez, de a FUT Season1 párizsi döntőjében nem igazán villogott, a csoportjából harmadikként esett ki. Akkor Xboxon próbálkozott, ezúttal PS4-ben vág neki a versenynek.

Hashtag Borasnak egy sérülés gyorsan véget vetett a labdarúgó karrierjének, így álmait a FIFA-ban üldözi tovább. Megjárta a Copenhagen Wolvest és az Alliance-t is, de igazán a Hashtag United-nél érzi jól magát. Ő volt a legközelebb a továbbjutáshoz, hiszen csak a gólkülönbség döntött, de akkor, Párizsban alulmaradt és végül kiesett a PS4-es csoportjából. Boras célja, hogy utolérje csapattársát, Tass-t, aki megnyerte az első európai döntőt.

Csoportbeosztások

PS4

XBOX

Nézd magyarul Európa legjobbjait!

Az Esport1 elhozza nektek a FUT Championship európai döntőjét magyar nyelven, a madridi verseny hangulatfelelősei LordRyder, Tzeus és MattMadzz lesznek! Kövesd az eseményeket az Esport1 Facebook oldalán, szombat reggel 08:00 órától!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Borítókép: EA Sports

Kövess Minket!