Magyar rangadó jön a SEC-en, így állunk két forduló után!

Magyar rangadó jön a SEC-en, így állunk két forduló után!

Az első nem lett túl fényes, de másodjára már több magyar csapat is tudott valamit szépíteni a teljesítményén!

A múlt héten elkezdődött a SEC nemzetközi szakasza, ahol már a csapatok nemzettől függetlenül tudnak találkozni egymással. Ez így is történt a hétvégi meccsek során, ahol összesen három darab összecsapás ment le. Azért csak három, mivel ennyi csapat tudta azt vállalni, hogy az utolsó pillanatban az EUW szerveren játsszák le a meccseket, ugyanis az EUNE szerveren a spectate mód egyáltalán nem üzemel pillanatnyilag.

Kőkemény ellenfelek várnak a magyar csapatokra a SEC nemzetközi csoportkörében!

Ma este indul a banzáj, a csoportelsők automatikusan mennek a LAN-ra! Mi pedig elhozzuk nektek magyarul a meccseket!

A spectate mód hiánya miatt kicsit felborult a sorrend is a meccsekben, de erről majd később. A hétvégén három magyar csapat is megmutatta magát az Idézők szurdokában és a streameken is, amiből magyar és angol nyelven is fut adás. 

Egyik résztvevőnk nem más volt, mint a Team HoP, akiknek a szerb Asus Rog Elite-el kellett megmérkőzniük. Az első mérkőzés viszonylag simán meglett a szerbeknek és úgy tűnt, a magyarok összetörtek kissé, mivel a második meccs is kissé neccesen indult. Aztán valahol fejben kettesbe kapcsoltak és megfordították a második meccset, harmadjára pedig már egész otthonosan mozogtak a pályán, ez nagyban köszönhető volt annak is, hogy a választások és tiltások során alkalmazkodni tudtak az ellenfélhez, kihasználva saját csapatkompozíciójuk előnyeit.

Másik résztvevőnk a Wild.Coolermaster volt, akiknek az Expire Nation-nel kellett szembenézniük. Az első meccs egy sima győzelem volt számukra és kevesebb mint fél óra alatt lemosták az ellenfelet. Másodjára azonban nagyon döcögősen indult a meccs. wAZIER már a meccs legelső perceiben nagyon nagy hátrányba került ellenfelével szemben és ezt a lemaradást szinte végig érezte a csapat. Nagyon úgy tűnt, hogy ebből harmadik mérkőzés lesz, ám az év MOBA e-sportolójának is megválasztott hi im mate nem hagyta annyiban a dolgot és sorra porszívózta be a killeket Twitch-el. Szerencséjére a WiLD-nak kompozícióban jobban álltak, legalábbis ami a csapatharcokat illeti, ugyanis az Expire végig a splitpusht erőltette, amihez meg is volt az előnyük, viszont egy eldobott Baron harc után a WiLD feltámadt hamvaiból és az addig vesztesnek tűnő meccset 3 perc leforgása alatt megfordította, bebiztosítva a 2-0-át.

A harmadik gárda a magyaroktól az N6 volt, akiknek a Forg1vent is magáénak tudó görög Different Dimension-nel kellett szembenéznie. Sajnos a számításuk azonban nem jött össze és a görög ötös erősebbnek bizonyult, de semmiképp sem mondhatnánk egyoldalúnak a meccseket. A csapat egész jól helytállt és a lategame-ben majdnem visszahozták a dolgokat. A csapat új lövésze Kukimuki Cuhi elmondása szerint elég jól helytállt az LCS-t is megjárt Forg1vennel szemben. A Different Dimension Forg1ventől függetlenül évek óta egy meghatározó görög csapát, SEC kupát is nyertek már, szóval egyáltalán nem szégyen egy ilyen csapattól kikapni, reméljük azért a következő találkozás már jobban sikerül.

A tabella pedig jelenleg a következőképpen néz ki:

Ma este 18:15-től egy hazai összecsapásnak lehetünk szemtanúi, hiszen a Nice Gaming és a Wild Coolermaster néz farkasszemet egymással az idézők szurdokában. A meccsről természetesen közvetítés is lesz, az esporthulol Twitch csatornáján!

Élő videó megtekintése innen: esporthuLOL – www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!