Az erdő barátja egyben a győzelmek barátja is

Az erdő barátja egyben a győzelmek barátja is

Ivern nem csak a dzsungel szörnyeivel, hanem a Victory vagy Győzelem felirattal is nagyon jóban van, jelenleg a hősök közül ő találkozik ezzel a leggyakrabban. 

Nerfek ide, gyengítések oda, Ivern még mindig nagyon jól érzi magát az Idézők szurdokában. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy jelenleg neki van a legmagasabb győzelmi aránya az összes hős közül, champion.gg szerint, 56,8% a dzsungelben, mindezt úgy, hogy nem is egy patchben nyúltak hozzá a készítők.

Alig pár napja van kint a 7.9, máris itt a hotfix rá

Régóta vártunk már ezt a nagy patchet, tankok, tárgyak érkeztek benne, nem kis mennyiségben, de minden ezúttal sem sikerült tökéletesen.

Ez persze nem csak azért van, mert lényegében egy tank dzsungelesként funkciónál, hiszen rajta kívül még van pár ilyen hős a játékban és még csak nem is az az indok, hogy kevésbé lennének hatékonyak, mint ő. Az igazi ereje a dzsungel kitakarításában rejlik. A passzívjának köszönhetően a szörnyek nem támadják meg, hanem békésen szabadon engedi őket egy gombnyomással. 

Persze nem ettől lesz igazán broken, hiszen a nagy sebzéssel rendelkező dzsungelesek szintén effektíven képesek ugyanezt végigcsinálni, igaz kicsit agresszívabb eszközökkel. A kettőnek a kombinációja, hogy egy tankról beszélünk aki gyorsan clearel, ez teszi őt igazán erőssé, hogy sebzés nélkül is jól halad a dzsungelben. A tankok a mid és late gamebe már jobbak, mint az olyan korai agresszív dzsungelesek, mint Lee Sin vagy Elise, viszont mindegyikük szenved az eary game-be a sebzéshiány és a lassú clear miatt, de nem Ivern, ő könnyen eljut abba a stádiumba, ahol már jobb, mint az előbb említett két karakter. Emellett, ha épp van smite-ja, szinten gondolkozás nélkül bemehet invadelni az ellenfél dzsungelébe, hiszen egy szempillantás alatt elhoz például egy kék vagy egy piros erősítést. 

Összességében a karakternek talán az egyetlen gyengesége a sebzéshiány, ergo egymaga nem fog 1 v 9-ezni, persze Daisy valamelyest segít e téren, de alapvetően csapattársaira kell hagyatkoznia, akiket viszont az idők végezetéig képes életben tartani pajzsával, és tárgyaival, így bőven kiveszi részét ő is a csapatharcokból. Éppen ezért a Riot úgy érzi, hogy további nerfek fogják érni a hőst, mivel ennyire kiemelkedik mind kompetitív szinten, mind pedig solo que szinte a mezőnyből. A várható gyengítések a 7.10-es patch-el együtt jönnek majd pár hét múlva. Érdekes módon a legutóbbi nerfek után pont, hogy nőtt a győzelmi aránya, pedig minden területen gyengítették, mégse érintette őt ez annyira rosszul. Legközelebb a statjaihoz szeretnének leginkább hozzányúlni, így egy drasztikusabb hatást elérve a hősnél.

Szerintetek is túl erős Ivern?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!