Összefoglaló: Véget ért az EPL csoportköre

Meg vannak a továbbjutók és kiesők is!

Véget ért az ESL Pro League 5. szezonjának európai és észak-amerikai csoportköre is, ez pedig annyit jelent, hogy végre megismerhetjük azt a 12 csapatot, akik a dallasi döntőben küzdhetnek meg egymással május 30 és június 4 között.

Az elmúlt 3 hónap 10 játékhetében 14-14 csapat küzdhetett a két régió 6-6 továbbjutást érő helyéért és valljuk be nem volt izgalommentes egy időszak ez sem. Minden csapatnak 26 mérkőzésen kellett bizonyítania rátermettségét, ebből Európában 14-et kellett megnyerni legalább a továbbjutáshoz, míg Észak-Amerikában a 16 volt az a bűvös szám, amit el kellett érni győzelmek tekintetében.

Észak-Amerika

A továbbjutók listája annyira nem meglepő, az SK-Immortals-Liquid-Cloud9-Optic ötös továbbjutása borítékolható volt mindvégig. Az egyetlen meglepetést az NRG jelenti, akik az előzetesen jobbnak tartott Misfits, CLG vagy Renegades helyett vehetnek részt majd a dallasi döntőben. A csapat igen szépen szerepelt, 17 győzelmükkel nehéz lenne megkérdőjelezni helyzetüket a többiekkel szemben. Most már az a kérdés, hogy mihez kezdenek a lehetőséggel!

A kieső csapat itt megoldotta saját magának a problémát, ugyanis az Animal Squad úgy döntött lemond Pro League-es helyéről. A Rush és a The Foundation csapata pedig feljutási mérkőzést kell játsszon a következő szezon előtt, ellenfeleik az Enigma6 és a Ghost lesznek, míg az Animal Squad helyét az ESEA Premier League győztese, a Splyce veszi át.

Európa

Európában már korántsem volt annyira egyszerű a helyzet mint a tengerentúlon, azonban ehhez már hozzászokhattunk a sokkal erősebb mezőny miatt. A szezonvégi tabella sorsát még az utolsó, tegnapi játéknap is nagyban befolyásolta, de láthatjuk a végeredményt: a világ legjobb 5 csapata közül 4 játszik ebben a régióban és közülük is csak egynek sikerült bejutni a döntőbe, ez pedig a G2 akik 2. helyen végeztek.

A North magabiztos fölénnyel nyerte meg a csoportkört, az ő helyzetük egy ideje biztonságban volt már, a szezon során legnagyobb kihívójuk a mousesports volt, akik szintén nagyon erősen szoktak szerepelni ebben a ligában, de végül a dánok fejezhették be első helyen, míg az európai vegyes felvágott mouz szintén ott lesz Dallasban az elért 3. helynek köszönhetően.

Ismét kieshet a Virtus.pro az EPL-ből

Több, mint esélyes, hogy ma este búcsút veszünk tőlük.

A fnatic továbbjutása sem meglepő, érezhetően mindent megtettek az utolsó meccseken a továbbjutásért, hiszen az Astralis elleni 1-1 után minden meccset nyerniük kellett a biztos továbbjutásért és sikerült nekik: mind a mouz, mind a Kinguin térdre borult a svédek ellen!

Sem az Astralis, sem a FaZe, sem a Virtus.pro nem lesz ott, sőt utóbbinak sikerült annyira rosszul szerepelni ismételten, hogy mehetnek feljutási meccset játszani a BIG vagy a PENTA ellen. Előbbiek kicsit jobb helyzetben voltak, azonban négyszereplős döntetlen alakult ki a két utolsó továbbjutást érő helyért, a köraránynak kellett döntenie és a Na'Vi-EnVyUs páros föléjük kerekedett.

EPL: Kikaptak DeadFoxék, a bennmaradásért kell játszanak ősszel

0-2-es eredménnyel zártak DeadFoxék a NiP ellen.

A kieső csapat ezúttal az idén feljutó Kinguin lett, ők legjobb esetben is a 7. szezonban térhetnek vissza, hiszen az ESEA Premier ligájában folytatják ősszel. A Virtus.pro mellett viszont szomorúan kell konstatáljuk, hogy a HellRaisersnek sem sikerült a továbbjutás vagy a biztonságos bent maradás, hiszen a NiP ellen tegnap nem jött össze a szükséges eredmény, így szintén feljutási mérkőzést kell játszanak.

Döntő

A döntőben tehát 12 csapat vesz majd részt, hogy megküzdjön a 750 000 dolláros díjért, mely a teljes 1 millió dolláros szezondíjazásból a LAN fináléban osztanak szét. Íme a döntősök névsora:

Ti kinek szurkoltok a fenti csapatok közül?

Csatlakozz az Esport1 közösséghez!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!